Автор
Ива Петрова

5 причини да правим сутрешен секс

Сексът ни прави по-спокойни, удължава живота, пази ни от стрес, активира производството на колаген, поддържа сърцето здраво и освобождава ендорфини, които ни правят щастливи. Сексът е полезен дори за паметта. Ето защо да правим сутрешен секс по-често:

Сутрешният секс отделя хормонът на щастието ендорфин. Това ни осигурява по-добро настроение през целия ден.

Сексолози установиха, че оргазмът рано сутрин стимулира циркулацията на кръвта, което подхранва кожата и косата. Така че ако искате бляскава коса и гладка кожа, сутрешните ласки са най-приятният начин да се сдобиете с тях.

Научно доказано е, че със сутрешния секс се постига много по-голяма емоционална близост между партньорите. Освен това след сутрешни ласки мислите един за друг през целия ден.

Ако започнем деня си с тренировка, това ще стимулира метаболизма ни, а тялото ни ще е по-подготвено за натовареното ежедневие. Да не забравяме, че по този начин горим и калории.

И нещо, което може би не знаете – сексът сутрин намалява опасността от сърдечен удар с 50%. Също така подобрява кръвообращението и намалява главоболието и болките при артрит. Изследванията показват, че сутрешната любов подобрява имунитета.

Секс по приятелски: 8 основни правила, които трябва да се спазват
ПО ЖЕНСКИ
Автор Теодор Муховски

Секс по приятелски: 8 основни правила, които трябва да се спазват

Автор Теодор Муховски