Автор
Ива Петрова

Анелия и бащата на пострадалото в катастрофа дете влязоха в задочен спор

Тежко остава състоянието на 7-годишното дете, което беше транспортирано до „Пирогов” с медицинския хеликоптер преди два дни. Момчето е с множество наранявания след претърпяна катастрофа на пътя София – Варна, в която участва и колата на певицата Анелия.

Вчера тя направи изявление в социалните мрежи, а бащата на детето говори по-късно пред Нова телевизия.

Прокуратурата в Ловеч е образувала досъдебно производство.

„Много ми е болно заради това, което преживях последните дни. Още по-болно ми е, че хората правят циркове с тази случка, която преживяхме аз и моето семейството. В колата беше и моето дете, което преживя пълен ад“, сподели Анелия в социалните мрежи.

Инцидентът е станал на пътя София – Варна в неделя рано сутринта край село Български извор.Челно са се ударили две коли. В едната са пътували две деца – на 6 г. и на 7 г., с родителите си, а в другата – фолкпевицата Анелия. Певицата не е шофирала.При удара колата с децата е напуснала пътното платно и е паднала в канавката, другата се е ударила в мантинелата.„Бях с двете си деца, пътувах към село Орешак, за да ги заведа на панаир и да видят дядо си. Малко след Български извор видях бързо движеща се кола срещу мен. В един миг просто фаровете ѝ се озоваха в моята лента и аз направих дясна маневра, за да не стане челен удар, но не можах да избегна напълно катастрофата. Ако аз не бях реагирал достатъчно бързо в този момент, просто нямам думи какво можеше да се случи. Едно от децата ми изхвърча от автомобила. И двете бяха в столчета и с колани. Извадих семейството си, другото дете лежеше настрани. От отсрещния автомобил никой не излезе да попита „Хора, живи ли сте, здрави ли сте, добре ли сте?”, разказа другият шофьор, бащата на пострадалото тежко дете - Николай Бояджиев.

„Все пак детето ми лежеше на пътя, едва ли не полуживо. В този момент човек може да каже всичко. Реагирал съм остро, да. Но нито съм нападал някой, нито съм искал нещо да направя. Дойдоха две линейки, първата закара по-голямото ми дете до болницата, понеже беше в много критично състояние. Все още е така. Втората линейка изчака да дадем проби – тестът за алкохол ми беше напълно отрицателен. Трябваше да идем до патрулката да дадем проба и за наркотици. Аз не успях да изчакам пълния резултат да излезе, защото от линейката ме извикаха, че трябва да тръгваме. В болницата дадох кръвна проба. Никога през живота си не съм употребявал наркотици”, поясни в ефира Бояджиев.

Този му коментар идва в отговор на споделеното от Анелия, че: "Нещото, което цяла България не знае, е, че бащата даде положителна проба за амфетамини. След това полицията го отведе в болницата за втора проба.". Певицата заяви вчера още, че мъжът ги е "заплашил с убийство", пише Нова телевизия.Бащата на двете деца пък призова от екрана: „Бих казал на абсолютно всички водачи – не конкретно на този – че каквото и да се случва, когато има такова произшествие, е чисто човешко да се провери отсрещният как е. В Закона за движението по пътищата го пише – когато има ПТП с пострадал, всички в по-добро състояние са длъжни да помогнат”.

В крайна сметка сега се чакат резултатите от пробите и разследването на съответните органи.