Автор
Антония Михайлова

Как да станете неустоима за всеки мъж: 6 безценни урока от София Лорен

Продължителната самота и дългата липса на партньор провокира много жени да се замислят дали причината не е в самите тях. В резултат губят самочувствие и вяра в собствената си женственост и харизма. Ако това ви звучи познато и за да ви избавим от подобни пагубни и вредни разсъждения, бързаме да ви успокоим и настроим положително към себе си и уникалните качества, които притежавате като жена.

За целта ви поднасяме няколко блестящи и мъдри изказвания, свързани с любовта към себе си, красотата, привлекателността и характера на жената, споделени от легендарна италианска актриса София Лорен, която на 20 септември навърши 90 години.

View post on Instagram
 

За нас тя е истинска икона на стила, обноските и поведението. Невероятна жена, притежаваща както остър ум, така и интересен възглед за живота.

Лорен е една от първите, които не се страхуват да говорят за себеприемането. Затова ви предлагаме да се отпуснете спокойно на дивана с чаша чай в ръка и да се насладите на нейните затрогващи и вдъхновяващи цитати:

"Ако тялото ви далеч не е перфектно, кожата ви не е толкова прозрачна, колкото бихте искали, ако сте ниски, това не е трагедия. Красотата има различни механизми, тя идва от други източници", убедена е София Лорен.

View post on Instagram
 

В ранните си години София преживява трудно детство, връстниците ѝ я критикуват за външния ѝ вид, за високия ѝ ръст (174 см) и за прекомерната ѝ слабост.

Така че нашата героиня знае много добре какво е да си "грозно патенце" в свят, изпълнен със завист и стереотипи, въпреки че самата тя никога не се е смятала за такава. Със своите мисли и прозрения София Лорен ни убеждава, че само като обичаме себе си, и другите ще ни обичат.

View post on Instagram
 

"Жена, която е твърдо убедена в красотата си, в крайна сметка ще успее да убеди всички останали в нея."

"Смята се, че несъвършенствата на лицето трябва да бъдат скрити. Но какви са недостатъците? Много често необичайните характеристики изглеждат много по-привлекателни, когато са подчертани, отколкото скрити."

"Ако едно момиче е невероятно красиво в младостта си, но не се развива в живота като личност, красотата ѝ бързо ще изчезне. Ако тя има много скромни външни характеристики, но силен характер, нейният чар ще нараства с годините."

"Има извор на младост: вашият ум, вашият талант, креативността, която внасяте в живота си и в живота на хората, които обичате. Когато се научите да пиете от този източник, вие наистина ще победите възрастта."

Лорен е сигурна, че самото значение на думата "красота" се крие не само във външния вид, важен е и вътрешният свят. Никой мъж не може да обича само "картината", ако в нея няма душа", казва още София Лорен.

Образованието, гъвкавият ум, добротата, авантюризмът правят вътрешният свят на жената специален и привлекателен. Всеки съвет от София Лорен за това как да се хареса на мъж, винаги ще бъде уместен, но смятаме, че тези твърдения ще помогнат не само при намирането на избраник, но и в ежедневието на жената като изграждане на лично самоучствие и убеждение в собствената уникалност и ненадминатост.