Автор
Антония Михайлова

Ще си навлечете неприятности: Защо никога не трябва да поставяте чантата си на масата

Чантата не е обикновен аксесоар, а важен елемент от ежедневния ни стил. В съвременния свят всяка жена без него е като без ръце - винаги можете да намерите всичко необходимо в чантата си.В допълнение към очевидните правила на етикета, които не позволяват на интелигентните момичета да поставят чанта на масата, има и популярни суеверия, които забраняват да правите това. Ако не искате да си навлечете проблеми, по-добре е да не пренебрегвате поверията.В древни времена хората са се отнасяли с особено внимание към всички предмети от бита и са ги дарявали със специални магически сили, включително и към чантата. Тя се възприемала като символ на материално благополучие и парични спестявания. Ето защо към нея се формира наистина благоговейно отношение. Вярвало се, че дори позицията на чантата определя дали късметът ще ви се усмихне на собственика ѝ, или не.

Защо чантата, стояща на масата, е толкова опасна?

Разрушава положителната енергия

Нашите предци са смятали масата за център на дома, за интериорен предмет, който е тясно свързан със семейното благополучие. Ето защо е строго забранено да поставяте върху него нещо, което няма нищо общо с храната.

Освен това чантата е символ на парите, които според древните хора носят отрицателна енергия. Ако поставите аксесоара на масата, ще нарушите хармонията и веднага ще "изплашите" всички хубави неща.

Финансови проблеми

Тази точка следва от предишната. Поради появата на отрицателна енергия, разходите могат да надвишат приходите, което да доведе до загуби и всички членове на семейството да затънат в дългове. След като чантата е на масата, парите "напускат" дома ви. За да поддържате финансова стабилност, не пренебрегвайте това суеверие.

Разногласия в семейството

Според легендата, освен проблеми с парите, ви очакват и кавги и неразбирателство от страна на близките. Това е така, защото една чанта на масата създава усещане за безпорядък и хаос. Такава среда категорично не отговаря на законите на Фън Шуй.

Семейните раздори обикновено са придружени от множество конфликти и напрегната атмосфера в дома. Това веднага е последвано от постоянна тъга, липса на самообладание и, естествено, трудности в ежедневието.

Направете тези 8 неща и парите у дома ще потекат като река
НОВИНИ
Автор Теодор Муховски

Направете тези 8 неща и парите у дома ще потекат като река

Автор Теодор Муховски

Самота

Може би за младите и необвързани момичета това е най-ужасната последица след счупеното огледало. Всъщност една чанта на масата може не само да попречи на потока пари и благополучието на семейството, но и да "отблъсне" потенциалните ухажори. А ако вече имате връзка, възможно е да се разделите с любимия човек. Има вероятност дори и от разрив на приятелство.

Възниква напълно логичен въпрос: Къде трябва да оставяме чантата си в ресторант според етикета? Би било правилно да оставите аксесоара на специална стойка. Ако заведението не разполага с такъв, използвайте празен стол, за да поставите чантата. Тогава определено няма да се притеснявате за възможни проблеми и ще продължите да се радвате на щастливи дни.