Автор
Веселина Петрова

Никога не слагайте тези дрехи заедно в пералнята

И вие ли като мен слагате всичко в пералнята? Не е добре да го правите. Кърпите за лице и спалното бельо трябва да се перат на по-високи градуси. Някои дрехи биха унищожили други...Блузи и джинси

Става въпрос за блузите, ушити от ефирни и тънки материи като коприна, сатен или фин памук. Ако ги натъпчете в пералнята с тежки дрехи като джинси, рискувате да ги повредите.

Дрехи с ципове и фини платове

Не хвърляйте в общото пране блузи и пуловери от чувствителни материи или вълна заедно с дрехи, които имат цип. Циповете могат да се закачат или да пробият дупки в тънките материи. Ето защо си струва предварително грижливо да сортирате дрехите.

Цветни дрехи и бяло пране

Мнозина смесват цветни и бели дрехи. Това не е добра идея, защото цветните мотиви могат да боядисат по-светлите. А за да не опропастите любимата си дреха, най-добре изперете тези, за които се съмнявате, че ще пуснат цвят, на ръка или отделно.

Пуловери и жилетки с груба плетка с друго цветно пране

Плетените дрехи с дълъг косъм вероятно ще пуснат влакънца, които ще се залепят по останалите. А това не е никак приятно. Затова ги перете отделно.