Автор
Веселина Петрова

5 съвета от психолог и стилист: Как да станете по-женствени и секси

Все по-рядко срещаме дами на токчета, в рокли по тялото... Вместо това около нас минават момичета с маратонки и дрехи с пет размера по-големи, отколкото имат нужда да носят.

И все пак, можем ли да бъдем отново секси и женствени, без да пожертваме удобството си? Един стилист и един психолог дават няколко ценни съвета.

Открийте нещата, които ви правят женствени

Всъщност дали ще изглеждате по-женствено и секси в определена дреха е доста относително. И строго индивидуално. Стилистът споделя, че може да сте облечени женствено, но да не сте секси. Идеята е да бъде постигнат баланс и да изглеждате стилно, а не вулгарно. Психологът обаче казва, че най-важно е първо да открием себе си, да преценим как бихме се чувствали уверени и привлекателни. А след това може и мъничко да експериментираме.

Бъдете креативни

Всеки човек има различно възприемане на идеята за това кое е секси и кое не. Някои хора обичат да внасят повече цвят в гардероба си, да съчетават несъвместими неща на пръв поглед. В това няма нищо лошо. Защото е проява на творчество, а творческата енергия може да бъде секси.

Погрижете се за себе си

За да получите женствена визия, трябва да имате елегантен силует в комбинация с висококачествена материя. Поддържаният външен вид е незаменим спътник на всяка женствена визия. Обикновено жените формират представа за своята женственост в детството: в началото те гледат най-близките си роднини, майки, сестри, след това се запознават с тялото, чувствата си и формират отношение към себе си. В идеалния случай жената трябва да развие дълбоко чувство на самоуважение и самоувереност - това са компонентите на личността на "фаталната" дама.

Изберете удобството
Не прекалявайте с дрехите, както ви съветват модните блогъри. Облечете нещо леко, удобно, което загатва вашата женственост. Леко покажете раменете, китките, казва стилистът. Сексологът допълва, че можете да се облечете супер секси - прашки, чорапи, бельо, но да се чувствате глупаво и неудобно. Просто трябва да намерите образа, в който се чувствате комфортно. Сексуалността е проява на вашето самочувствие и способност да разбирате и изразявате желанията си.

Не забравяйте за обувките

Разбира се, обувките с токчета се считат за стандарт на женственост. През лятото можете да предпочетете смело и обувки с нисък ток или сабо. Между другото, тънките каишки на сандалите наистина са женствени. Не е нужно да си чупите краката само и само да сте на токчета. Може да изглеждате красиво, секси и да ви е удобно.