Автор
Ева Григорова

Мира Добрева: Имам стряскаща диагноза, перитонитът не ме е докарал до комата

Мира Добрева бе гост при Мон Дьо тази сутрин и се престраши да разкаже за всички ужасяващи обстоятелства в живота си, включително и за това какво всъщност я е довело до комата преди година.

Преди това обаче тя призна, че окончателно се е разделила с образа на телевизионен водещ и макар да обожава студиото, в което бе толкова дълги години и камерата, всъщност тази работа не ѝ липсва. Дори я сравни с любовник, когото много обичаш, но знаеш, че те тормози. Не скри и колко трудно ѝ е било да дойде от родното си място в големия град, когато преди това се е трудила много, за да може да си позволи да отиде на море. Затова и до днес не харесва морето, защото ѝ напомня с колко пот на челото е успявала да си подари почивка през лятото.

View post on Instagram
 

Мира бе откровена и по отношение на алкохолната зависимост, от която е страдал баща ѝ:

"Много е важно да се знае каква поразяваща мощ може да има алкохолът. Той винаги върви ръка за ръка с агресията. Алкохолът е лош - обижда, удря. От алкохола никога не боледува само болният, а всички около него, Това е болест, която разболява цялото семейство. Баща ми имаше проблеми с алкохола. Алкохолиците са много интелигентни и чувствени хора. Баща ми беше добър човек и аз го обичах, въпреки всичко. Те не могат да понесат света, който е навън. 90-те години бяха много трудни и много хора се обърнаха към чашката. Не знаеха как да се справят с новия свят", споделя Добрева.

Изповедта ѝ пред Мон Дьо продължава с най-големия ужас в живота на водещата, а именно комата, с която се сблъска точно преди година. До днес знаехме, че състоянието ѝ се е влошило критично заради перитонит, но всъщност проблемът бил много по-сериозен:

"Имам диагноза, която е стряскаща - прогресиращо септично състояние и остра дихателна недостатъчност. Перитонитът не е това, което ме докара до комата преди година. Аз нямам отговорите, лекарите също. На моменти все още имам недостиг на въздух, не съм все още възстановена. До две години е възстановяването след такъв процес. Не се отдадох на отчаянието заради това, което ми се е случило, не станах жертва и с това най-много се гордея. Прекъснах болничния си и се върнах на работа, защото вярвам, че тя е част от лечението."

View post on Instagram
 

Разбира се, Мира проговори и за сложните си отношения с Жоро Торнев, който все още е нейн законен съпруг. А за любов самата тя дори и вече не може да си помисли:

"Възхищавам се на Жоро Торнев, въпреки че в момента отношенията ни не са типично семейни, твърде сложни. Винаги ще го уважавам като мъж и ще му пазя достойнството. Между нас имаше голяма любов, пожелавам я на всеки. Няма лесна голяма любов. Най-страшното е, когато разбереш, че няма да може да имаш семесйтво, каквото си представяш. Исках да имам нормално семейство, което е невъзможно за такива ненормални хора като нас с Жоро. Не можеш да затвориш един човек в рамките на едно семейство. Болеше ме, когато разбирах, че не съм единствена и специална. Това може да не е било така, но моето усещане е било такова. Големият грях на мъжете е, че те не умеят да изразяват чувствата си. Не умеят да говорят."