Автор
Ева Григорова

Сянката на миналото: Как съдбата на покойната Ким Портър преследва Диди в най-тъмния му час

Връзката между Шон "Диди" Комбс и покойната му бивша партньорка Ким Портър отново привлече общественото внимание на фона на скорошното задържане на Диди по обвинения в трафик на хора с цел сексуална експлоатация и рекет.

Наскоро певецът Ал Б. Шур!, бивш съпруг на Ким Портър, се намеси в правния хаос около Диди, призовавайки за официални действия срещу екипа, създал това, което той нарича "фалшиви" мемоари, приписвани на Портър. Книгата, озаглавена "Изгубените думи на Ким: Пътуване за справедливост от другата страна", беше публикувана в Amazon на 6 септември, седмица преди арестуването на Диди.

Диди и Ким, която почина през 2018 г. на 47-годишна възраст, имаха сложна и "бурна" връзка в продължение на 13 години, между 1994 и 2007 г. Заедно двойката имаше три деца: Крисчън, сега на 26 години и близначките Джеси Джеймс и Д'Лила и двете на 17 години.

През ноември 2018 г. Ким Портър беше намерена мъртва в дома си. След разследване беше установено, че е починала от лобарна пневмония - форма на пневмония, засягаща значителна част от белия дроб.

Ал Б. Шур! твърди, че смъртта на Портър е "трагично убийство" и че липсващите ѝ устройства съдържат критични доказателства, които са били укрити. Той свързва смъртта на Портър със споразумението между Диди и бившата му приятелка, певицата Каси Вентура, която го обвини в години на физическо и емоционално насилие.

Адвокатът на Диди, Ерика Волф, отрече твърденията, наричайки мемоарите на Ким Портър "фалшиви" и "обидни".

Диди е обвинен в трафик на хора с цел сексуална експлоатация, заговор за рекет и други сериозни престъпления. Въпреки че се обяви за невинен, съдията му отказа гаранция, позовавайки се на съображения за обществената безопасност.

Тези нови разкрития и обвинения хвърлят сянка върху сложните взаимоотношения между Диди, Ким Портър и техните близки, повдигайки въпроси за истината зад трагичната смърт на Портър и настоящите правни проблеми на Диди.