Автор
Евелин Попадийна

Трик за милиони: Ето защо трябва да сложите шепа ориз в пералнята

Случва се дори и най-модерните и скъпи перални машини да започнат да миришат. Затова е хубаво да вземете нещата в свои ръце, колкото се може по-рано, тъй като колкото повече отлагате, толкова по-упорита и по-силна става миризмата.

Една от най-честите причини за появата на миризма е прането на икономичен режим. Оказва се, че тази програма не успява да унищожи някои микроорганизми и те се натрупват в барабана, в контейнерите за прах и върху гумените уплътнения. Тези бактерии, освен че се превръщат в неприятни миризми, могат сериозно да навредят на здравето ни.

Има едно лесно средство, с което можете да решите проблема за нула време и това е оризът. С помощта му можете лесно да премахнете лошата миризма в пералнята, както и да се отървете от мухъла, който се появява там.

Миризмата на мухъл в пералнята често се появява, защото забравяме да оставим вратата открехната или случайно я затваряме. Влагата и остатъците от препарат се натрупват вътре, а това вече може да има сериозни последици за здравето.

Оризът ще ви помогне да премахнете както мухъла от пералнята, така и лошата миризма. Той е способен да абсорбира влагата и да премахва неприятни миризми, затова и поставянето на няколко зрънца в пералнята е много добра идея. Просто изсипете шепа ориз в една торбичка, завържете я и я поставете в барабана. Пералнята ви ще стане като нова!

С тази евтина смес, акарите и миризмите от матрака ще изчезнат завинаги
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Теодор Муховски

С тази евтина смес, акарите и миризмите от матрака ще изчезнат завинаги

Автор Теодор Муховски