Автор
Веселина Петрова

Изхвърлете ги веднага: Тези бижута ви състаряват

Аксесоарите са важен детайл от образа, способен да превърне ежедневния външен вид във вечерен, а скучното облекло в необичайно. Но техният избор трябва да e дори по-внимателен от избора на самото облекло. Защото някои аксесоари определено ни състаряват. Ето кои са те.

Многоредовите мъниста. Мънистата са на мода, но е важно да ги носите правилно. Много момичета избират бижута с големи камъни, а също и изработени от няколко нишки. В същото време те изглеждат обемисти, утежняват визията и добавят десет години отгоре. Когато се погледнете в огледалото, понякога не разбирате какво не е наред, но се чувствате някак неудобно. Цветът също е важен. Такива аксесоари изглеждат особено зле, ако не отговарят на вашия личен цветотип.
Алтернатива: Изберете минималистични мъниста в един ред. Те ще подчертаят шията, ключиците, лицето.

Комплектите обеци + колие + пръстен + гривна отдавна са излезли от мода. В днешно време се насърчават експериментите с различни стилове и техните комбинации.
Алтернатива: Например, елегантен пръстен с малки камъни може да се носи на ръката до масивен пръстен, а дългите обеци с камъни могат да се комбинират с широки гривни.

Злато и сребро в един сет. Двата материала често не стоят добре заедно и прекалено опростяват външния вид. И това състарява. Освен това любителите на езотериката вярват, че всеки метал има своя собствена енергия и е по-добре да не ги смесвате.
Алтернатива: Ако искате да изглеждате изящни и елегантни, изберете бижута и техните комбинации от един и същи материал: сребро или злато.

Дълги масивни, обемни обеци. Масивните обеци изглеждат свежи и стилни, но само ако не са дълги. Последното може да развали цялата визия и дори да "изкриви" лицето.
Алтернатива: Опитайте с обеци с халки като тези, носени от Хейли Бийбър. Тези аксесоари могат да се комбинират с голямо разнообразие от тоалети.

Колие-вратовръзка. Друг предмет, останал в миналото.
Алтернатива: Изберете голям синджир или колие. Тези бижута ще се впишат перфектно във всеки гардероб, комбинирайки се лесно с различни дрехи - от ризи и тениски до рокли и пуловери.

Пъстри брошки. Друго бижу, което ще състари всеки, са ефектно декорираните брошки във формата на големи цветя, животни или птици. Не само, че не са на мода, но и изглеждат безвкусни. Самата брошка обаче е много модерен аксесоар.
Алтернатива: Ако искате да изглеждате стилно, прикрепете лаконични декорации под формата на лога, растения или символи към якета, якета, палта или шалове.