Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Неблагоприятни дни за подстригване: общи правила

Лунният календар за подстригване е съставен в древни времена, чрез дългосрочни наблюдения на влиянието на луната върху здравето и растежа на косата. Традицията за спазване на лунните календари датира от времето на Древен Египет и е оцеляла почти непроменена и до днес.

На първо място, лунните фази оказват пряко влияние върху растежа на косата ви. Ако се подстрижете по време на нарастващата луна, тогава косата ще расте много по-бързо, отколкото след подстригване по време на намаляващата луна. Тези, които искат да забавят растежа на косата, трябва да го направят на намаляващата луна. На новолуние трябва да се въздържате от подстригване на косата, защото в тези дни се смята, че подстригването съкращава живота на човек.

Разбирането на благоприятните и неблагоприятните дни засяга не само състоянието на косата, но и всички области на живота – здраве, работа, взаимоотношения. Факт е, че в древни времена къдриците не се смятали за обикновен атрибут на външния вид, а на тях се гледало като специфични антени, които ни свързват с космическата енергия. Затова към тях се отнасяли грижливо и внимателно и се опитвали да не променят нищо.

В днешно време се подстригваме пренебрегвайки основните принципи. Най-обикновената прическа или подстригване на неподходяща дата може да разруши структурата ни, да доведе до падане на коса, образуване на пърхот, както и да влоши ситуацията на работа или в интимни отношения. Затова е важно да разберете кога настъпват неблагоприятни лунни дни през месеца, за да живеете в баланс с природата и да използвате нейната сила в своя полза.

Може да забележите, че на определени дати след посещение в салона се чувствате възможно най-бодри, жизнени, радостни и енергични. А косата придобива жив блясък и става по-здрава, расте по-бързо. Но има дни, когато всичко се обърква: в бюджета се образуват дупки, възникват спорове между вас и половинката ви и косата губи своя блясък и придобива нездрав вид. Не забравяйте, че това не е случайност или лоша аура, а грешен избор на време за посещение при фризьор. Разбира се, може да има и други вътрешни и външни причини като заболяване, липса на витамини и други.

Записването на час при фризьор трябва внимателно да се избира, в противен случай ще доведе до проблеми. На първо място, благоприятните дни никога не се избират по време на религиозни празници, такива като Богоявление, Коледа и Света Троица.

Зачеркнете напълно времето на лунното и слънчевото затъмнение от избора си на ден. Това са отрицателни интервали, които засягат предимно състоянието на косата. По този начин косата ще загуби здравина, дебелина и пищност. Има голяма вероятност да започне проблем с косопада.

Времето на намаляващата лунна фаза също е отрицателно за подстригване. Във всички случаи има намеци за загуби, забавяне на растежа и изтичане на енергия. Допустимо е да се скъси дължината само за тези, които искат да носят къса коса за дълго време. Но не забравяйте, че дебелината на косъма и гъстотата могат да изчезнат. Не се препоръчва да си записвате час за подстрижка и когато Луната се движи на празен ход.

5-те зодии, които пленяват сърцето, без дори да се опитват
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Теодор Муховски

5-те зодии, които пленяват сърцето, без дори да се опитват

Автор Теодор Муховски

Също така е важно да се вземе предвид позицията на Луната в зодиакалния кръг. Забравете за периода, когато Луната преминава през знак Овен. Подстригването и боядисването отнемат силата на тялото. По този начин имунната система е отслабена и рискувате да се разболеете.

При Луна в Лъв посещението в салона е допустимо само за тези, които са решили кардинално да променят живота си. Ако всичко ви е наред и не искате промени, тогава не се подстригвайте.

Влиянието на Скорпиона е двусмислено, тъй като всяка процедура може да подобри или влоши състоянието на нещата. Не се препоръчва да се подстригвате и да миете косата си, когато Луната преминава през знак Риби, тъй като е голяма вероятността да се появи пърхот.

Трудно е да запазите цялата тази информация в главата си, особено ако не познавате основите на астрологията и не отделяте време за проследяване на лунните фази и движенията в зодиакалния кръг, както и дните от седмицата. Ето защо има достъпни и прости лунни календари за подстригване, които показват неблагоприятни и положителни дати с описания на съвети за подобряване на структурата на косата.

Октомврийски тароскоп за зодия Стрелец
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Мира Маринова

Октомврийски тароскоп за зодия Стрелец

Автор Мира Маринова

Денят може да бъде частично благоприятен или частично неблагоприятен за определени неща, тоест не целия ден, а само част от него. Често в един ден се срещат по два лунни дни, от които единият е подходящ, а другият не е. Транзитите на планетите също се отразяват на качеството на времето. Много пъти се случва, ако един показател е благоприятен, по друг нещата не са толкова подходящи.

В различните източници може би ще забележите, че съществува противоречива информация. Това е поради различните видове лунни календари (ведически, авестийски, ислямски, китайски, еврейски, индийски, класически и т.н.), основаващи се на различни астрологични подходи.