Автор
Ива Петрова

Токсикологичният доклад на Лиъм Пейн разкрива шокиращи детайли за последните му часове

Музикалният свят бе потресен от внезапната загуба на Лиъм Пейн, бивш член на групата One Direction, който почина на 31-годишна възраст след падане от хотелски балкон в Буенос Айрес. Токсикологичният доклад, публикуван от аржентинските власти, разкрива тревожни подробности около трагичния инцидент.

Според първоначалните данни, певецът е паднал от третия етаж на хотел CasaSur миналата сряда. Полицията в Аржентина продължава разследването на обстоятелствата около смъртта му, класифицирайки случая като "неокончателен". Токсикологичният анализ потвърди наличието на няколко вещества в организма на певеца. TMZ съобщи, че коктейл от наркотици, наречен „розов кокаин“ – съдържащ метамфетамин, кетамин и MDMA – е открит по време на частична аутопсия, заедно с крек кокаин и бензодиазепин. Сайтът цитира анонимен източник.

В хотелската стая на Пейн са открити и други улики, които в момента са обект на допълнително разследване. Властите проявяват особен интерес към двама служители на хотела, за които се смята, че може да са имали връзка със случая в дните преди инцидента.

Междувременно близък приятел на 31-годишния певец разкри, че Пейн е бил на път към възстановяването си, преди съдбовното пътуване до Аржентина. Според източника той е бил чист от наркотици седмици наред и е работел усилено за своето възстановяване в САЩ. Той е започнал лечение при нов психиатър в Маями, където е планирал да започне нов живот с приятелката си Кейт Касиди. Певецът е преминал през няколко рехабилитации както във Великобритания, така и в Калифорния.

Пътуването до Аржентина е било с цел подновяване на американската му виза, което е изисквало медицински преглед поради историята му с алкохол и наркотици. Въпреки че тестовете са показали, че е напълно чист, ситуацията драматично се променя след настаняването му в хотел CasaSur.

Разследването се фокусира върху двама служители на хотела, заподозрени в доставянето на наркотици в стаята на певеца. Според полицейски източници, веществата са били скрити в кутия от сапун. В хотелската стая са открити бял прах, следи от химически кристали, лекарства с рецепта и други наркотични вещества.

Детективите разследват и защо такси е било поръчано на името на Пейн до беден квартал на 15 мили от хотела. Адресът в град Ломас де Самора се свързва с човек, заподозрян в доставката на веществата.

Аутопсията потвърждава, че травматичните наранявания, причинили смъртта му, са съвместими с падане от третия етаж на хотела. Прокуратурата е изключила участието на други лица в инцидента. Пълните токсикологични резултати се очакват в следващите седмици.

Бащата на Лиъм, Джеф Пейн, остава в Буенос Айрес до приключване на всички медицински изследвания, за да може да върне тялото на сина си във Великобритания. Очаква се погребението да се състои през ноември.

Сестрите на Лиъм споделиха емоционални послания в социалните мрежи. Никола Пейн написа трогателен пост в Instagram: "Ти наистина беше прекалено добър за този свят, ти си ангел, който живееше само за да кара хората да се усмихват и да бъдат щастливи." Тя обеща, че семейството ще се погрижи малкият син на Лиъм, Беър, да знае колко много го е обичал баща му.

Другата сестра на Пейн, Рут Гибинс, сподели свои лични спомени за брат си, описвайки го като най-добрия приятел и брат, когото някога е имала. Тя разказа за безбройните моменти на смях, които са споделяли, и за специалната връзка помежду им, включително как се е научила да шофира специално, за да може да го посещава по време на участието му в The X Factor през 2010 г.