Автор
Теодор Муховски

Появили се от нищото: 8 души са открити в прерията година след изчезването им

Действието се развива в Австралийската прерия през 1974 г. Този ден слънцето пече безмилостно изсушава и без това оскъдната растителност. В тази безжизнена пустиня, където в продължение на стотици километри няма пътища или селища, случайни минувачи се натъкват на осем души, които лежат неподвижно. Телата им, изтощени и дехидратирани, изглеждат опустошени, сякаш от тях се е изпарила цялата им жизнена сила.

След като попадат в болницата, тези хора стават обект на медицинска загадка. Лекарите диагностицират анемия и обезводняване при всички, а седем от осемте са в безсъзнание. Но най-голямата загадка се криела в спомените им.

Неидентифицираните мъже не помнели нищо за това как са се озовали в Австралия и как са прекарали последните месеци от живота си. Спомените им били мъгляви, само с откъслечни образи на подземни лаборатории, студени метални клетки, гигантски аквариуми с морска вода и мистериозни същества, чиито лица били скрити зад черни козирки.

Странните хора описват, че са били държани в плен около шест месеца, че са били подлагани на мистериозни експерименти и че от телата им е била вземана кръв без никакви следи от пробождане. Те описват загадъчните процедури, които са били извършени, но не могат дори приблизително да посочат къде се намира „лабораторията“ и как са се измъкнали от нея.

Най-интересното е, че всичките осем неизвестни лица са от напълно различни части на планетата - от Индия, Аржентина, Сърбия, Австралия, Финландия, Белгия, Испания и Южна Корея. Всички те са изчезнали на различни места, по различно време, но в рамките на една седмица, в края на ноември 1973 г. Сякаш са били отвлечени и отведени в неизвестна посока.

Хората са създали много теории, за да обяснят по някакъв начин това мистериозно събитие, но и до днес никой не знае истината. Дали става дума за извънземни, или за тайни правителствени експерименти? Нечий зловещ заговор? Специалните служби, въпреки че се интересуват от разследването, не могат да отговорят на основния въпрос: кои са били тези хора и какво са правили в подземната лаборатория?

Тази история, подобно на страшна приказка, изпълва с ужас и страх. Тя посочва тъмните тайни на нашата планета и разказва за непознати сили, които могат да контролират живота ни. Дори и сега, десетилетия по-късно, историята остава неразгадана и ни напомня, че има места на Земята, в които не бива да поглеждаме

Мистерията на Кървавия водопад на Антарктида е разкрита
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Антония Дамянова

Мистерията на Кървавия водопад на Антарктида е разкрита

Автор Антония Дамянова