Автор
Ива Петрова

5-те най-магични дни през април, в които желанията се сбъдват

Допитахме се до астролозите и те ни издадоха най-благоприятните и позитивни дни през април, които ще ни донесат най-много късмет както в професионален, така и в личен план.

4 април – Огледална дата

Първият вдъхновяващ и изпълнен с много светлина и магия ден е 4 април. Това е интересна огледална дата, в която светът ще бъде под властта на числото 4. То олицетворява хармонията на четирите елемента, спокойствието и завършеността. Пада се в понеделник, което е знак, че то ще оказва благотворното си влияние през цялата седмица. Като силни талисмани на този ден можете спокойно да използвате предмети с изображения на символите на Ин и Ян, а също и сферични платинени бижута. От минералите най-се препоръчва малахитът.

5 април – Венера влиза в Риби

Вторият магичен ден идва непосредствено след огледалната дата. 5 април ще бъде изпълнен с много добра и благотворна енергия. Денят е белязан от важно астрологично събитие. Венера ще влезе в любимата си зодия Риби, където ще се чувства най-комфортно. Там тя ще остане до 1 май. Периодът е благодатен за подобряване на здравето и насочване на енергията ни в положителна насока. Ще се чувстваме вдъхновени в любовта и изпълнени с вяра и въодушевление.

11 април – Меркурий навлиза в Телец

Следващият вълшебен ден е 11 април. На него се случва още един съзидателен транзит, но този път на Меркурий в Телец. Въпреки че това е период с особено благотворна енергия, астролозите отбелязват, че има някои „странични ефекти“. Например до 28 април включително не трябва да ходите на дълги пътувания, тъй като съществуват рискове от появата на проблеми. От друга страна обаче транзитът дава възможност на хората да станат по-открити и доброжелателни едни към други. Зараждат се нови контакти и приятелски отношения. Общуването между хората и преговорите вървят много по-леко.

21 април – Пик на метеорния поток Лириди

Лиридите са вторият най-важен и интензивен метеорен поток за 2022 г. Той ще започне на 16 април, но ще достигне своя апогей около 21-ви и 22-ри. Всеки поток има своя астрологична стойност, която зависи от радианта, тоест от съзвездието, в което се появяват метеорите. Радиантът на Лирида е в съзвездието Лира. Това съзвездие е свързано с духовната и интелектуалната сфера. Добре е в този ден В този ден да се посветите на нещо творческо, да се обогатите с нови знания и да се заемете с разрешаването на дълго отлагани проблеми. Хората на изкуството ще бъдат споходени от неочаквано приятни изненади.

29 април – Меркурий навлиза в Близнаци

На 29-и ще се състои вторият преход на Меркурий, но този път в най-благоприятния за него знак – Близнаци. Така той ще остане до 22 май. През този период от цели три седмици ще имате шанса да промените живота си към по-добро. Особено голям късмет ще ви сполети в деня на самия преход – последния петък на април. Въпреки че тогава Плутон става ретрограден, това ще е денят с най-силно благотворно въздействие върху всичко, с което решите да се захванете тогава. Помете ли инициативата в свои ръце, късметът ви е в кърпа вързан.

Четете още: Тези три зодии са царете на любовта