Автор
Теодор Муховски

Кои са силните и слабите страни на зодия Риби

Хората от зодия Риби са дружелюбни, обичат да мечтаят и чувствителни към несправедливостта. Те се характеризират с откритост и честност, но също така могат да бъдат несигурни в мнението си и непоследователни.

Умеят да изслушват търпеливо и са ангажирани в междуличностните отношения, но дълбоката им емпатия ги прави силно засегнати от емоциите на близките им.
Кои са силните страни на Рибите? В кои професии се отличават хората, родени под този знак?



Общи характеристики на Рибите

Стихията на Рибите е водата, а планетата им пазител е Нептун. Този покровител дава на родените под знака на Рибите съпричастност, чувствителност, добре развита интуиция и дори склонност към мистицизъм.

Шестото им чувство ги кара винаги да залагат на печелившия кандидат или на печелившия лотариен билет. Въпреки това личността на хората под този знак може да бъде променлива и податлива на влияние.

Често Рибите живеят в два свята - реалния и духовния. Това е своеобразно бягство от болката и страданието на материалния свят. Рибите доста често се занимават с въпроси, свързани със спиритизма и окултизма.

Хората от този знак са способни да постигнат голям успех благодарение на интуицията и инстинкта си, стига да не поемат по лесния път и да не са спрени от ниско самочувствие и неоправдана липса на увереност в себе си.

Рибите са много симпатични, най-вече заради своята емпатия. Те умеят да изслушват и да проявяват състрадание, което е рядко срещано умение. Чувствителни са към несправедливостта на другите, съчувстват на засегнатите от несправедливост и като услужливи хора помагат с каквото могат.

Много често в същото време те се заразяват от настроенията на събеседниците си, което може да ги накара самите те да изпаднат в депресия. В такава ситуация, въпреки че биха искали да помогнат на другия човек, те самите се нуждаят от тази помощ.

Хората от този знак имат артистична природа, която развиват през целия си живот. Те са добри в работата, където е необходимо въображение: музика, писане, актьорско майсторство. Те са успешни във всичко, което докосва сърцето. Изключително креативни са и могат да вдъхновяват другите.

Професионален живот на Рибите

Рибите не са склонни да заемат ръководни длъжности, те не са от типа бизнесмени - липсва им вътрешна дисциплина, самоувереност и са твърде чувствителни.

За тях не е лесно да намерят работа, която да отговаря на стремежите им, затова могат да избират различни професии и често да сменят работодателите си, като никога не се задържат за дълго никъде. От време на време обаче те намират добра работа, на която се развиват професионално.

В този знак често се раждат скулптори, художници, музиканти, актьори, танцьори - всички онези, които правят ежедневието на хората по-приятно. Много хора под знака на Риби се занимават с езотерика - те могат да отделят много време на картите таро или астрологията, а след това да помогнат на другите със своите знания.



Емоционален живот на Рибите

Хората Риби са много романтични и любовта е най-важната ценност в живота им. В мечтите си те се виждат във връзка с идеалната си сродна душа. Емоционалната връзка с тази мечта може да предизвика проблеми при намирането на партньор в реалния свят, но ако се постараят малко, ще спечелят любовта за цял живот.

Възможно е да преминат през неуспешни връзки, след което да се отчаят за известно време, но след това отново започват търсенето и обикновено успяват да осъществят мечтата си.

Жените Риби мечтаят за мъж, който ги кара да се чувстват сигурни, също и финансово, въпреки че не са материалисти. Когато намерят такъв кандидат, за предпочитане от знака на Риби, Рак или Скорпион, те стават нежни, лоялни и понякога дори покорни към него.

Мъжете Риби имат слабост към силни, находчиви и самоуверени жени. Заради търсенето на идеала те може да не са напълно стабилни в чувствата си. Има вероятност да намерят своя идеал сред жени от знаците Телец, Скорпион, Козирог или Рак.

Рибите са готови да направят почти всичко, за да помогнат на приятел в нужда. Те са изключително лоялни. Съжителстват с приятелите си, като приемат техните проблеми като свои собствени. Въпреки че обаче Рибите винаги предлагат помощта си, те не са съвсем способни да я приемат. Нуждаят се от силен, позитивно мислещ приятел, който да ги мотивира с присъствието си.



Силни страни на Рибите

- интуиция;
- Творчество;
- безкористност;
- съпричастност;
- вяра в хората;
- доброта
- готовност за саможертва;
- богато въображение.

Слаби страни на Рибите

- объркване;
- непрактичност;
- небрежност;
- отлагане на нещата;
- хаос;
- срамежливост;
- свръхчувствителност;
- суетене.

Какви са децата, родени под знака на Рибите

От целия зодиак детето Риби е най-плачливо и срамежливо. Много чувствително, безпроблемно и жадно за ласки.
Малките Риби по принцип са тихи, не бързат да станат самостоятелни, дълго се придържат към полата на майка си и не проявяват голямо желание да изследват света, който им се струва заплашителен.

Рибките - деца много обичат приказките, те вярват в съществуването на приказните герои много по-дълго от своите връстници. Често бягат в света на мечтите, където се чувстват в безопасност, защото там няма място за злите герои.

Те лесно се поддават на моментното настроение. Когато усетят внезапен прилив на обич към родителите си, веднага тичат да се хвърлят около врата им.

Не се справят зле в училище, като постигат успехи предимно в областта на математиката, чуждите езици и музиката. Имат отлична слухова памет - щом чуят даден текст, го запомнят толкова точно, сякаш са го учили много отдавна.


Четете още: Рейтинг на привлекателността според асцедента