Агресивното раздразнение се разкрива по различни начини. Представителите на някои знаци крещят, други потискат всичко навътре, трети крият страшна отмъстителност в себе си. Да сдържа злобата си не е дадено на никой от знаците.

Необходимо пояснение: гневът се дели на няколко вида:

- Бърза, мълниеносна реакция. Много опасна. Настъпвате по мазола, получавате светкавичен удар по главата.
- Търпеливо сдържана реакция. Обектът дълго мълчи, сякаш не забелязва неприятностите. Но идва момент и той с нахвърля бясно върху дразнещия фактор.
- Скрит, потаен гняв. Тези хора не проявяват възмущение. Натрупаната ярост ще се излее в черна мъст. Откъде ви идва ударът може и да не разберете.

Овен - мълниеносен отговор
Много опасен, когато е ядосан. Избухва мигновено, дори без видима причина. Крив поглед, невинна забележка, въздъхване - това е повод да изливане на натрупаното у него негодувание. Овните са склонни да се самонавиват. Не си помисляйте да влизате в пререкание с него. Овните не се стесняват да посягат - юмруците им са винаги готови. После съжаляват. От което не става по-леко. Жените овни са не по-малко импулсивни.

Лъв - високомерна реакция
Царствените деца на огъня не се притесняват да показват гнева си. Те стоят над обществото, сами решават кого да наказват и кого да помилват. Враг става всеки, наранил гордостта им. Лъвът не се спира докато не стрие на прах провинилия се. Да ми се противоречи е опасно.
Лъвиците побесняват, ако им критикуват родителските качества. Жената обожава децата си. Ще унищожи на място обидилият отрочетата й.

Козирог - непримиримо преследване
Децата на Сатурн са строги и справедливи. Но умеят да ненавиждат по-добре от останалите. Първото им избухване блясва и угасва. Но не се отпускайте.
Козирогът и от двата пола ще изгради победоносна стратегия, старателно ще си състави план за цинично унижение на врага. И няма да отстъпи назад нито крачка. Действа методично, уверено, упорито. Предпочита психологическия натиск. Да се помирявате е безсмислено, да се предадете е опасно. Най-добре е да стоите на безопасно разстояние.

Стрелец – сол върху раната
Този добряк, ръководен от Юпитер, е трудно да бъде заподозрян в неадекватна реакция. Но ако докоснете основните принципи на съществуването му бие с думи рязко, бързо и точно. Стрелецът е гениален психолог, макар старателно да крие тези свои способности. Те знаят къде е най-слабото място на отсрещния.
Без шум ще натисне незаздравялата рана, ще й сипе и сол. Изобретателен, когато унизява човека, който го е раздразнил.

Скорпион - неумолим гонител
Децата на Плутон са изтъкани от крайности и противоречия. Дълго се учат на вътрешни компромиси. Раздорът се излива върху околните с раняващ сарказъм. Скорпионите са умели манипулатори. И много мразят, когато гениалната им интрига е разкрита. Скорпионът не влиза в открит бой.

Телец - непроницаемата кутия
Подвластни на стихията на Земята Телците са признати за рекордьорите по търпеливо възприемане на чуждите чудатости и претенции. Но изведнъж капката се оказва последна. И безбройните недостатъци на телците изригват като фонтан. Ще усетите злопаметност, безкомпромисност, дребнавост, невъздържан език. Обидите, неловките думи, случайните реплики се запечатват в паметта до смъртта му.

Дева - болезнено възмездие
Нерешителните подвластни на Меркурий до последния миг се стараят да се изплъзнат от схватката. Бурните разяснения не са им по вкуса. Притиснат до стената от агресия знакът вади от дълбините на аналитичния си ум многообразни натрупани по-рано данни.
Хармоничната Дева не избухва.Чрез манипулации въвлича близкия си кръг в сценария на отмъщението. Обществото ще накаже смутителя с отлъчване, презрение и преследване.

Водолей - непредсказуем взрив
Протежетата на Уран са добряци и мечтатели. От дребните сплетни им се гади. Лъжливо впечатление. Водолеите строго бранят собствената си свобода. Под покривалото на въздушна лекота те крият желязно ядро.
Ако прецени, че личните му граници са нарушени, се взривява. Става непредсказуемо. Без никакви предупреждения. Просто удар по най-слабото място. Ошашавеният човек няма да бъде пожален от Водолей - нека си учи уроците.

Близнаци - разбиват тайните
Променливи, двойнствени натури - те моментално предизвикват доверие. Без труд научават чуждите тайни. Приятелите им сами се разбърборват, чувствайки се в пълна безопасност. Напразно. Бивш приятел бързо се превъплъщава в неприятел. И тогава идва чистото зло в съдбата.
Близнаците безпринципно събират с користна цел информация. И ще разнесат по света всичко, което е трябвало да се пази. Ако данните са недостатъчно, нагло ще излъжат. Пазете се от сплетните и черните клюки на тези тихи отмъстители.

Рак - отблъскващо чудовище
Боязливият подчинен на Луната избягва всякакви сблъсъци. Ако обаче не може - удря пръв. В състояние на повишена нервност не разбира от дума. Моментално атакува във всички посоки. А степента на непропорционалност на нападението се определя моментния му страх.
Раците са ревниви към любимия, към кариерата си, към мястото си в социума. Невероятно завистливи са. Откриват несправедливост дори там, където въобще я няма. В желанието да защити реномето си атакува въображаемия притеснител. Но не рискува напразно. Отрано обмисля пътя за отстъпление и прикритие.

Риби - задушаващи в обятията си
Хората, подвластни на Нептун, се считат за подли. Напразно. Те са мечтатели, но не са коварни. Реалисти по природа. Грижат се за собствения си комфорт. Защо да си губят времето като се гневят? По-добре е да изчезнат от полезрението на вредителя.
Ако обаче се налага да продължат общуването, отмъщават си своеобразно. Създават зависими отношения. Няма да забележите, как попадате в робство. При това Рибката ще счита, че спасява света от гадно чудовище, като жертва себе си. Това не може да се промени при тях по никакъв начин.

Везни - помиряването невъзможно
Дипломатичността не винаги е достойнство. Децата на Венера се стремят към хармония. Няма да тръгнат да нарушават баланса заради наказание на нарушителя. Ще започнат преговори. Но тонът, смисълът, формата на поднасяне на информация, само мазохист може да хареса. Неусетно ще бъдат отправени упреци за липса на състрадание, глупост, неудържим егоизъм и още много пороци.
Злобните критици заобикалят Везните. Далеч от този моралист е доста по-изгодно, отколкото влизането в дипломатическо състезание. Остава усещането за срам, собствена недодяланост, грубо невъзпитание.

Забележка: Този рейтинг на свирепостта съдържа теоретични изчисления за типичните представители на знаците от Зодиака. Всеки човек е индивидуалност. Той решава как точно да реагира на събитията.

Четете още: Как изневеряват жените според зодията