Автор
Десислава Недева

Меркурий влиза в Телец и носи новости в живота ни

На 28-ми април, планетата на бързата мисъл, Меркурий, напуска владенията на енергичния и инициативен знак на Овена, за да се потопи в спокойното и практично царство на Телеца.

Меркурий, като естествен управител на знаците Девa и Близнаци, отговаря за интелектуалното стимулиране и комуникацията и когато се намира в знака Телец, ни помага да довършваме делата си докрай, което е гаранция за техния успех. Време е да превърнем идеите и мечтите си в реалност.



Меркурий в Телец прави хората предпазливи и ги кара винаги да мислят, преди да скочат. Когато трябва да се взима решение или да се направи първата крачка, ние ще сме склонни да отделим време, за да претеглим всички плюсове и минуси, да погледнем на ситуацията от различни гледни точки и чак тогава да пристъпим към действие. Ето защо всеки, който досега не е успявал поради една или друга причина да завърши проектите си докрай, може с радост да приветства ингреса на Меркурий в Телец. При тази позиция няма реене в облаците, а само целенасочени практични действия, които са гаранция за успех. Прибързаните решения не се толерират, без значение колко сме ентусиазирани и развълнувани. Фокусът остава само върху истинските и значими неща в нашия живот. Би било разумно да се съсредоточим само върху това, което вече знаем, защото опитът и уменията, които сме придобили, са най-добрите ни приятели в този момент.



По време на транзита на Меркурий през съзвездието Телец, ще успеем да направим комуникацията помежду ни много по-ефективна. Дипломацията е на ниво и ако отдавна отлагаме важен и сериозен разговор с някого от страх да не кажем нещо не на място, това е моментът да го направим. Защото сега с лекота ни идват точните думи на точното място. Мисълта ни е бистра, ясна, лишена от емоции, а гласът ни е спокоен и някак омагьосващ и сякаш знаем какво и как да кажем, за да постигнем своето.

Телецът е чувствен знак, който най-тясно се свързва с любовта и удоволствията. Общуването с интимния ни партньор ще бъде леко и прочувствено. Конфликтите тук са много малко вероятни. Ще се разбираме с любимия само с поглед и половин дума, а сексуалният ни живот ще се радва на небивал разцвет.

Ако имате нуждата и усещането, че искате да направите нещо ново в живота си, сега е точното време да го направите. Защото мисълта ви е логична, земна и практична. Така че посейте семенцето сега, а аз ви обещават, че то ще покълне и ще жънете успехи на есен. Логическият и емоционалният ви свят работят в страхотна симбиоза, а точно това е нужно, за да развиваме талантите си – ум и сърце, които задвижват един общ механизъм.

Телецът е земна зодия и като такава се чувства най-добре, когато е свързана със земята и природата. Използвайте времето, което прекарвате у дома, в пренареждане на мебелите. Сега е пролет и е особено удачно да се сдобиете с нови стайни цветя, а ако имате градина, може и да засадите някой красив храст или плодово дръвче. Плодовете, които ще берете от тях,ще ви напомнят за успехите, които ви очакват от неуморния ви труд и в други житейски направления.

Когато Меркурий се намира в Телец, ние проявяваме повече старание, решителност и издръжливост в мисли си. Действаме обмислено, а умът ни е насочен към петте основни човешки сетива. Може да станем по-социални, приятелски настроени и привързани към другите, но в същото време да демонстрираме върховния си инат и раздразнение, когато другите не споделят нашите възгледи. Също така внимавайте да не се отдадете на прекалено мързелуване и презадоволяване на плътските желания.

Четете още: Меркурий секстил Марс: Сега е моментът да пишете на онзи, за когото си мислите постоянно