Автор
Ива Петрова

Преломни дати през 2023 г., на които животът ни ще се промени драстично

Предстоящата 2023 година ще бъде трудна в много сфери на обществения живот, тъй като именно през предстоящите 12 месеца ще се смени кармичната ос на затъмненията. Именно тя е индикация за областите, в които ще настъпят големи промени и към които Вселената ще насочи вниманието си. Например, през 2022 г. оста на затъмненията се премести в знаците на Телец и Скорпион и така темите на годината бяха ресурси, самочувствие и финанси (Телец), както и военни дела, проблеми с наследство, заеми и минали емоционални привързаности (Скорпион).

Любопитно е, че на 13 юли 2023 г. оста напуска Телец-Скорпион и преминава в знаците Овен-Везни. Тоест, темата на годината ще се промени драстично в средата на лятото: светът отново ще направи квантов скок, когато Везните ще трябва да се сбогуват с остарелите връзки и работни договорености, а Овенът ще трябва да се заеме с нови проекти и да се подготви за нова връзка в търсене на личното си щастие.

Кои са преломните събития през годината и на кои дати ще се случат?

Преломните събития ще започнат да се случват на т.нар. междинни дати между затъмненията. Това са дните, които са на еднакво разстояние от пролетното и есенното затъмнение. През 2023 г. те се падат на:

21 и 22 януари (Новолуние във Водолей);
28 и 29 януари;
5 февруари (Пълнолуние в Лъв);
28 април;
18 юли (Новолуние в Рак);
25 юли;
1 и 2 август (Пълнолуние във Водолей);
21 и 22 октомври.

Най-вероятно в тези дни внезапно може да ви бъде предложена финансова транзакция, сделка за покупко-продажба, както и да възникнат здравословни ситуации (диагноза, посещение на лекар, важна хирургическа операция). Освен това в живота ви може да се появи нова общност от хора (нови колеги, студенти, съученици, съмишленици).



Дати на затъмнение

През 2023 г. оста на затъмнението ще се премести от Телец-Скорпион към Везни-Овен. Това означава, че общата тенденция в света ще се измести към отношенията между хората. В края на краищата знакът на Везни традиционно отговаря за брака или работните връзки, способността да бъде дипломатичен и да прави компромиси. Това помага и на Овена да защитава своите интереси и да се заяви, да бъде лидер и да постига цели със собственото си усърдие.

Интересното е, че възелът от миналото ще премине през Везни, подсказвайки кои навици в отношенията ви притесняват и кои хора е време да изоставите. Но възелът на бъдещето ще бъде в знака на Овен, изкарвайки на преден план личните му интереси и ползи. Вероятно конфликтът между тези два знака може да доведе до поредица от разводи, уволнения и тежки семейни кавги. Това ще важи особено за дните:

20 април (Новолуние + затъмнение в Овен);
5 май (Пълнолуние + затъмнение в Телец);
14 октомври (Новолуние + затъмнение във Везни);
28 октомври (Пълнолуние + затъмнение в Телец).

Ретрограден Меркурий и ретроградна Венера

През 2023 г. планетата на комуникациите и споразуменията Меркурий ще бъде в ретроградна позиция 4 пъти: в началото на годината през януари, през май, през септември и през декември. Интересното е, че това ще бъде само в позицията на ретрофаза в земните знаци, които отговарят за парите, храненето, здравето и кариерата.
Меркурий - като пратеник на боговете - изглежда предава важно послание на всички нас за важността на материалния свят през 2023 г. Следователно, на датите на обръщане на Меркурий можете да започнете да преработвате финансовите споразумения, да промените режима на хранене и да подновите отношения с бивши работодатели. Бъдете особено внимателни в дните:

21 април;
23 август;
13 декември.

Планетата на отношенията и финансите Венера ще бъде ретроградна в жизнеутвърждаващия и оптимистичен знак на Лъва. В гръцката митология Венера - известна още като Афродита - ви учи да обичате себе си и живота си. Смята се, че тази планета е отговорна за това да прави живота ни удобен, комфортен, красив и успешен.

Да, да, именно Венера ще ни научи през 2023 г. да преразгледаме отношението си към нашата сексуалност, гардероб/грим/прическа, креативност, интериор и декор на дома. Не се изненадвайте, ако на 23 юли и 4 септември внезапно почувствате импулс да се обичате отново!

Плутон влиза във Водолей

През 2023 г., за първи път от 15 години, планетата на трансформацията и метаморфозата Плутон влиза в знака Водолей, където ще остане до 2044 г. Въпреки факта, че астрономите смятат Плутон за планета джудже, в астрологията именно неговата промяна в знака води до най-големите промени в общественото съзнание.

Плутон във Водолей ще донесе глобални промени в интернет технологиите, разбирането за свобода, а също така ще преобрази мечтите на всеки човек. Това, което ви се е струвало важно преди 2-3 години, ще загуби абсолютно смисъл – Плутон във Водолей ще ни донесе всички останали импулси и стремежи за по-добър живот! Например през последните 15 години Плутон беше в Козирог и направи важна темата за кариерата и социалния статус. А Плутон във Водолей ще направи социалните връзки на хората важен ресурс: статусът ви няма да има значение, ако нямате авторитет в интернет.

Условно връзките ще бъдат заменени от влияние в областта на информационните технологии. Най-модерните и прогресивни ще бъдат хората, които създават свои собствени общности и стават лидери на мнение. В по-простичък смисъл, Плутон във Водолей ще промени вашата среда: може да имате нови приятели или съмишленици. Особено на тези дати:

24 март;
12 юни.

Сатурн влиза в Риби

Планетата на кармата и ограниченията – Сатурн, навлиза в Риби през март 2023 г. до 2026 г., поставяйки максимален акцент върху дисциплината в областта на здравето и духовното израстване. Обикновено Сатурн учи на системно движение нагоре, а в знака Риби това движение ще бъде именно в области като имунитета, собствените страхове, психиката и милосърдието към другите. Звучи доста двусмислено, но именно Сатурн в Риби ще покаже на всички ни връзката между мислите и имунната система. Всяко преувеличаване на негативни мисли и сценарии ще влоши устойчивостта на организма към вируси и всякакви психози.

Не забравяйте, че силен дух може да бъде култивиран само чрез работа върху вашите собствени нагласи, идващи от вашето далечно минало. На датата, на която Сатурн навлиза в знака Риби – 8 март и 29 ноември, може да преживеете ситуация, свързана със здравето, психиката, или събитие, което ще касае ваши възрастни роднини.

Четете още: Каква поговорка ти подхожда според зодията