Автор
Десислава Недева

Съвпадът на Юпитер и Плутон в Козирог ни изстрелва на върха в кариерата

През тази година Юпитер и Плутон ще обединят енергия и сили цели три пъти, тъй като се движат ретроградно през определен период от време и това обикаляне напред-назад по небосклона създава известна повторяемост. Първата им среща беше на 4-ти април, когато и двете бяха директни, докато на 30-ти юни ще бъдат ретроградни. Това означава, че докато месец април ефектът от този съвпад е бил под формата на събитие, то сега ни очаква една равносметка и преразглеждане на ситуацията, за да си изградим стратегия за по-ефективни действия, които да ни донесат желания успех.



Когато Юпитер срещне Плутон, той засилва вътрешната ни мотивация и ни прави още по-целеустремени да постигнем намисленото. Сега, когато и двете планети се движат в обратна посока, е идеалното време да погледнем навътре в себе си, за да разберем кое е нещото, което правим с най-голяма страст в своя живот. Този самоанализ ще ни помогне да подредим приоритети се по правилния начин и ще минимизира вероятността да се лутаме в търсене на себе си и да се чувстваме неудовлетворени и депресирани. И тъй като съвпадът се случва в знака Козирог, то е необходимо да проявим постоянство и да си наложим дисциплина и някои ограничения, ако искаме да бъдем максимално обективни в преценката си и сигурни в решенията си.



Изключително важно е през този период на засилено его и самочувствие, подплатено със завидна доза късмет, спусната ни директно от звездите, да не забравяме да бъдем смирени. Помислете не само върху развитието си в кариерата и издигането в обществото, а и за духовното си израстване. Тези две неща винаги трябва да прогресират паралелно, защото са взаимосвързани и всеки дисбаланс ще окаже негативно въздействие върху крайния резултат. Ако действате грубо, егоистично и тиранично в постигането на своите цели, то рано или късно ще срещнете сериозна съпротива в лицето на по-висшестоящите от вас, държавните органи и дори ще имате проблеми със закона. Но ако се движите напред в живота, спазвайки определени етични и морални норми, вие неминуемо ще растете духовно и емоционално и ще постигнете истинско щастие и просперитет, с които малцина могат да се похвалят.



За щастие в момента съвпадът на Юпитер и Плутон не сключва негативни аспекти с други планети. Наблюдаваме единствено секстил с Нептун, който повече ни радва, отколкото може да ни изплаши. Мекотата и духовният характер на Нептун ще бъдат наши съюзници в това да приведем себе си и целите си в житейската ни философия. По този начин няма да съществува разминаване между желанията на душата и нужди на егото, защото ще сме придобили реална представа за това кои сме и ще успеем да намерим мястото си в света.

Въображението ни ще работи на пълни обороти като в същото време притежаваме силата да го контролираме и имаме голям шанс да го манифестираме в реалността. Чрез трансформация и пречистване на вътрешния ни свят, самодисциплина и отговорно отношение, звездите ни напътстват по пътя, който ще ни отведе на брега на нашето щастие. Позволете им да го направят.

Четете още: Марс в Овен е нашият картбланш за успех, даден ни от звездите