Автор
Десислава Недева

Тези 3 зодии трябва добре да се подготвят за ретроградния Меркурий

Планетата на комуникацията, от чиято ретроградна фаза всички се страхуваме, ще обърне отново своя ход на 14-ти октомври. Този не лек период за всички нас ще продължи до 3-ти ноември, когато бавно, но славно Меркурий ще набира скорост, за да стане отново директен. През това време обаче, е препоръчително да не започваме нищо ново, да внимаваме много, когато подписваме документи и да не се ядосваме при първите забавяния или отлагания на предвидените от нас планове.

Три зодии обаче, трябва да проявят завидна самодисциплина, търпение и упоритост, за да устоят на предизвикателното време на ретроградност, защото те ще усетят неговото влияние двойно по-силно от останалите знаци. И все пак, всички ще преживеем тези смутни времена. Трябва само да мислим трезво и да следваме предписанията в следващите редове. Вижте кои са тези „късметлии“ и какво трябва да направят, за да излязат невредими от този небесен хаос:

Близнаци

Зодия Близнаци се управлява от Меркурий, затова хората, които имат Слънце или Асцендент в този знак биват по-осезаемо засегнати от неговото ретроградие. Ежедневните им рутинни действия стават по-хаотични и трудни за изпълнение. Тези хора са организирани и фокусирани, но не и когато Меркурий се движи в обратна посока. Очаквайте всевъзможни пречки, които да осуетят и най-маловажните ви планове. Съзнанието ви дори е леко замъглено и сякаш нямате трезва преценка за нещата, което буквално ви влудява. Не можете да мислите за нищо друго, освен кога, за Бога, ще приключи този ретрограден Меркурий. Вместо да се опитвате да се борите с всички неуредици, с които ще се сблъскате, по-добре се оставете на течението и не се съпротивлявайте с небесните сили. Отделете време за себе си и се погрижете за здравето си, починете си – отидете на релаксиращ масаж или започнете да посещавате фитнес залата. Но не ви съветваме да правите каквито и да е драстични козметични процедури, защото резултатът може да не ви хареса.



Дева

Желанието на Девата винаги всичко да е изпипано до последния детайл и да върви по план, е подложено на изпитание при всяко ретроградие на Меркурий. Това през месец октомври също не прави изключение. Въпреки вашата дарба да се погрижите за всяка стъпка от изпълнението на плановете си, все ще има нещо, което да не сте видели или да сте разбрали погрешно. Не позволявайте на дребните неуредици да развалят настроението ви и вътрешния баланс, който така или иначе постигате доста трудно и се оставете на течението да ви води. Не контролирайте хората и събитията от вашия живот, защото може след време да съжалявате за своята настойчивост в отношенията. Поради засиления риск от грешна интерпретация на информацията, която получавате и подвеждащите коментари на останалите, ви съветвам да не се занимавате с клюки и заговори зад гърба на хората. Може да се изпуснете пред неподходящия човек или да кажете неща, които не мислите и които могат да бъдат интерпретирани тотално различно от това, което всъщност сте имали предвид.



Скорпион

Тъй като Меркурий ще се намира във вашия знак, когато стартира ретроградната му фаза, така че неминуемо вие ще отнесете голяма част от негативите му в най-чиста форма. Опитайте се да останете здраво стъпили на земята през този период и да не позволявате на обсесивните ви мисли да замъгляват вашата трезва преценка за нещата. Стремите се да анализирате себе си и поведението си, но няма да можете да се видите отстрани така, както ви виждат останалите. Не можете да се разграничите от субективното си мнение, затова по-добре насочете енергията си в тотално различна посока. Вие сте много по-сложно устроени, отколкото си представяте, освен това постоянно се променяте и еволюирате, затова престанете да се тревожите с мисли за това как ви възприемат околните. Останете верни на себе си, без да бъдете прекалено студени и недостъпни за останалите. Там се крие ключът към вашето безпроблемно преминаване през предизвикателния ретрограден период на Меркурий.

Четете още: Меркурий в Скорпион идва и разбунва духовете