Краят на 2022 г. обещава да бъде натоварен и наситен с много събития. Това се дължи на факта, че през есента ще се случат две големи астрологични явления, по време на които някои представители на зодиака ще трябва да бъдат особено внимателни.

Какви събития ни очакват през наближаващата есен и как ще се отразят те върху живота на всеки знак от зодиака, разказва астрологът Ада Комракова.

Първо, от 25 октомври до 23 ноември ни очаква още един коридор на затъмнение, който ще хвърли кармична и съдбоносна сянка върху всякакви събития и решения, а ситуациите по това време ще се окажат неконтролируеми.

Второ, от 30 октомври до края на годината Марс – планетата на волята и активността, бизнеса и работата, както и на агресията, ще се движи назад в Близнаци, което ще създаде благоприятна почва за различни грешки, злополуки, инциденти и конфликти.



През 2022 г. Телец и Скорпион продължават да бъдат в специален астрологичен фокус, тъй като серия от затъмнения следва тези знаци. Струва си да бъдете внимателни, да спазвате предпазните мерки, да избягвате места с големи тълпи от хора. Есенният коридор на затъмненията засяга особено тези, които са родени в периода между 19-25 април и между 23-28 октомври.

В същото време Скорпионите ще бъдат особено уязвими, тъй като ретроградността на Марс пада върху техния символичен 8-ми дом, който е отговорен за кризи и инциденти. Освен това при ретроградно движение планетата ще премине през оста на катастрофите. Ето защо трябва да бъдете възможно най-внимателни на пътя и е по-добре да отмените или пренасрочите всички полети и пътувания за по-късен период. Пикът на напрежението през 2022 г. е между 25 октомври и 8 ноември.

Телците ще бъдат по-уязвими в сферата на здравето. Тялото и неговото физическо състояние могат да бъдат атакувани. Необходимо е да се избягва повишена физическа активност, възможни са навяхвания и фрактури. Освен това е по-добре да оставите настрана приключенските мисли за скачане с парашут или покоряване на Еверест. Не се препоръчва да се занимавате с екстремни спортове, защото това просто съвпада с откриването на следващия ски сезон.

Лъвовете и Водолеите могат да бъдат въвлечени в напрегнати и опасни ситуации от хората около тях, като брачен партньор, дете, приятел и дори непознат. Струва си да бъдете по-внимателни, когато общувате с хората около вас, по-добре е да разпознаете злонамерени намерения или скрита агресия.



Раците и Козирозите са в опасност по време на медицински манипулации. В периода от 25 октомври до края на годината не се препоръчва извършване на операции, инвазивни медицински манипулации, поставяне на диагнози и започване на лечение. Възможни са грешки както в диагнозата, така и в хода на лекарската намеса.

Приемът на силни лекарства може да повлияе неблагоприятно на цялостното ви здраве. В същото време Ракът може да развие или прогресира зависимост, особено от лекарства.

Марс в Близнаци ще бъде в конфликт с Нептун в Риби, тъй като става ретрограден. Този аспект ще има особен ефект върху Близнаци, Дева, Стрелец и Риби . Трябва да внимавате с водата. Това не е най-доброто време за круизи, рафтинг и екстремни плувания.

Бъдете внимателни и спазвайте предпазните мерки. Както се казва: "Който е предупреден, е въоръжен!".



От какво друго трябва да се страхуваме през есента на 2022 г.? Отговаря ведическият астролог Мария Печникова.

От края на септември и през цялата есен ни очаква близък съвпад на Слънцето и Венера, който се нарича изгаряне. Пиковите дни на горене ще продължат от 20 до 23 октомври. Най-вече това събитие ще засегне Телец и Везни. В живота на тези знаци ще възникнат проблеми в отношенията: ще стане трудно да се разбере защо в любовта всичко върви с главата надолу.

Пикът от 20 до 23 октомври ще направи Телците и Везните изключително субективни в партньорството. Влиянието на Венера и Слънцето върху отношенията ще се превърне в катализатор за високи очаквания и претенции към партньора. Основният урок от средата на октомври е признанието, че тяхното мнение не винаги е правилно.

От 18 октомври до 18 ноември Лъвовете ще изживеят труден период. Есента за хората от този знак ще бъде повод да обърнат внимание на здравето. Липсата на слънце винаги се отразява тежко на Лъвовете, а ноември е месецът, когато трябва да следят за количеството жизненост и имунитет. Този път, поради специалните планетарни влияния, ноември ще бъде още по-интензивен.

Най-трудният период за Лъвовете ще започне на 3 ноември с пик на 6-7 ноември. Всички Лъвове, които са склонни към ниско кръвно налягане, трябва да бъдат по-внимателни през тези дни.



Това време ще насърчи Лъвовете да се съмняват повече в себе си, да обърнат внимание на страховете си, които са били скрити зад увереността. Последният месец на есента ще принуди Лъва да се потопи в себе си, да почувства нужда от уединение. Събитията и чувствата, които ще изникнат през тези дни, до голяма степен ще бъдат свързани със семейни истории. Загуба на сила и статус в семейството, проблеми с егото – всичко това ще бъде от значение за него.
За да запази предишното си самочувствие, на Лъва ще му е необходима подкрепата на близки и лични отношения – трудно ще вземе решения сам.

Очаква се и друго значимо събитие – слънчево затъмнение на 25 октомври. Това няма да е най-лесният ден за Лъва, тъй като тяхната енергийна структура е отслабена до 18 ноември. В деня на затъмнението няма да се чувства в най-бляскавата си форма.

Лъвът и Везните (и по принцип всички ние) трябва да бъдат изключително внимателни: да избягват да вземат важни решения, да пият алкохол и т.н. Ключовата тема на затъмнението са взаимоотношенията, съюзите, дипломацията. Затъмнението ще повлияе на ситуацията в личните отношения, ще разкрие неразрешени конфликти и договорки.

Двете седмици от 25 октомври до 8 ноември ще донесат ключови уроци за взаимоотношенията на Овен и Везни. По време на коридора на затъмнението е важно да избягвате важни решения в партньорството и брака. Такива действия ще имат отрицателно въздействие в бъдеще.

Овните и Везните в последните дни на ноември също трябва внимателно да следят финансите. Опитайте се да не изпадате в екстравагантност.

Интересни събития в любовта очакват Телци, Везни, Скорпиони и Овни в края на ноември. От 29 ноември до 5 декември (с пик на 1 декември) ги очаква война в отношенията. Женствеността, нежността и дипломатичността ще избледнеят и ще отидат на заден план.

Ревността, чувството за интимна неудовлетвореност ще преобладават в двойките. Липсата на страст може да доведе до изневяра или съюзи с неподходящи партньори. За да туширате негативните емоции на любовния фронт, насочете енергията си към творчество. Например, отидете на уроци по танци по двойки.

Четете още: Какво трябва да направи всяка зодия преди края на лятото, за да привлече щастие и любов