Автор
Десислава Недева

Всяка зодия си има слаби страни, как да ги преодолеем?

Животът постоянно тече и се променя. Същото се отнася и за нашите емоции. Не можем винаги да сме позитивни и в топ форма. Понякога не харесваме как се развива животът ни и това може силно да потисне нашето самочувствие. Вярата в себе си е нещо, което се случва вътре в нас, но понякога и външни фактори могат да окажат силно влияние върху настроението ни. Това е съвсем нормална човешка реакция, но когато ни се случи е много важно да се съсредоточим не върху причините, довели до този срив в егото, а да разберем какво да направим, за да си го възвърнем по най-здравословен за нас начин.

На помощ в тази трудна задачи идва астрологията, която може да ни разкрие с лекота деструктвното поведение, с което съсипваме живота си. Дали ще дадем всичко от себе си да го изкореним или ще продължаваме като щрауси да заравяме главите си в земята, отричайки и оправдавайки пороците си, зависи изцяло от нашата лична воля.

Овен

На Овенът му се носи славата на уверен в способностите си характер, на който никак не му липсва самочувствие. Състезателната му натура обаче го предизвиква постоянно да сравнява постиженията си с тези на останалите, което може силно да го демотивира. Той не разбира добре максимата, че всеки се състезава в собствения си коридор на живота и хората са уникални и несравними по своята същност.



Телец

Телецът цени сигурността в живота, както материална, така и емоционална и когато тя липсва, той започва постепенно да губи почва под краката си. Когато мисли как да свържат двата края, той се чувстват напрегнат и стресиран и не може да се концентрира над каквито и да е други ежедневни дейности и задачи. В трудни моменти, за Телеца е изключително важно да се научи да цени малките радости в живота.

Близнаци

Близнаците се гордеят с оригиналния си ум и висок интелект и когато не успяват адекватно да го демонстрират пред околните, стават мрачни и свити, което никак не е типично за екстровертната им натура. Жизненоважно е да останат концентрирани, въпреки временните съмнения, които имат в собствените си възможности. Не е нужно да сте експерти във всичко, за да бъдете добри в това, което правите.



Рак

Раците имат лошия навик да поставят отговорността за тяхното щастие в ръцете на своя партньор. Ето защо, когато имат разногласия помежду си, това се отразява на цялостното им самочувствие. Да, за тях е изключително важно да създадат здрави семейни и приятелски връзки, но не трябва самооценката им да се базира единствено на чуждото мнение. Те винаги се обграждат с хора, които влияят добре на самочувствието им, но е важно и да се научат да бъдат по-устойчиви, защото животът често ни поставя пред сериозни предизвикателства, през които трябва да преминем сами.

Лъв

Лъвовете обичат да бъдат лидери в социалната група, на която принадлежат, но желанието винаги да са под светлините на прожекторите крие най-голямата опасност за здравето на тяхното его. Те се чувстват най-неуверени, когато се страхуват да не бъдат отхвърлени. Тревогата, че другите няма да ги приемат такива, каквито са, прави все по-трудно самите те да се приемат с всички свои предимства и недостатъци. По този начин отхвърлят контактите с хора, които ще ги научат как да се обичат безрезервно, от страх да не бъдат изоставени.



Дева

Организационните ви умения и способността да планирате успешно своите задачи и задължения, могат много да ви помогнат в професионалното ви развитие, но там се крие и най-голямата ви слабост. Вие имате нуждата да усещате, че имате контрол над всичко, за да се чувствате спокойни и в безопасност. В живота обаче никой не може да направлява всеки един аспект от света и в ситуации на безпомощност, започвате да изпитвате силна тревога и безпокойство. Опитайте се да се пуснете по течението и да се доверите на Вселената, че е подредила всичко по най-добрия начин за вас и ще видите как ще повишите значително качеството си на живот.

Везни

Не понасяте нищо, което влияе негативно върху запазването на баланса във вашия живот – от проблеми с гаджето, през неприятности в работата, до воденето на лични битки. Всичко, което не е така, както искате да бъде, ви прави крайно неспокойни и неуверени в себе си. Това е така, защото имате навика да се взирате в недостатъците, а да не обръщате внимание на красивите и стойностни неща, които сте постигнали в живота си. Не позволявайте на дребните несгоди да имат такава власт над вашето самочувствие.

Скорпион

Скорпионите са виртуози в прикриването на всички свои комплекси, затова повечето хора смятат, че те просто са лишени от тях. Това обаче не може да бъде по-далеч от истината. Когато се почувстват уязвими, Скорпионите насочват навътре чувството за несигурност, вместо да го демонстрират открито. По този начин обаче още повече влошават травмите си от миналото, защото не могат да пуснат лошите чувства, които са изпитали в момент на обида или разочарование и задържат гняв, който ги разяжда отвътре.



Стрелец

Понякога Стрелецът отдава прекалено голямо значение на мнението на околните и то специално на тези, които имат най-малко влияние в неговия живот. Той раздава душата си за хора, които никога не биха били толкова отдадени към него, колкото е той за тях. Дръжте са малко по-достойно, Стрелци и ще видите как самочувствието ви бавно, но славно ще започне да се изкачва нагоре. Не може отношението на друг да определя начина, по който се чувствате вие.

Козирог

Козирозите си поставят високи цели и обикновено не се спират пред нищо, докато не ги постигнат. Въпреки, че това ви прави доста амбициозни, крие огромна опасност да се почувствате недостойни, когато нямате план, който да следвате. Най-големите ви колебания в собствената значимост произтичат от желанието винаги да следвате високите стандарти, по които очаквате да живеете. Изключително полезно за егото ви е да разберете, че животът не е състезание. Научете се да си почивате качествено и да отделите време, в което да се наградите за постиженията си до момента.



Водолей

Вие сте изключителни и неповторими, Водолеи и държите на всяка цена да го демонстрирате на околните. Вашата креативност и неповторимост от висока класа обаче може да сътвори и най-уникалните комплекси. Искате да бъдете различни, но се тревожите, когато сметнете, че сте прекрачили границата на благоприличието. Не обичате да се противопоставяте прекалено много на статуквото, но и конформизмът ви кара да се чувствате достатъчно зле, че да го следвате като философия. Успокойте се за момент и просто бъдете себе си. Другите ви харесват толкова много точно заради това. А тези, които не ви харесват, не трябва да бъдат фактор във вашия живот.

Риби

Вие цените високо приятелството и сте заобиколени от верни другари през целия си живот. Това е страхотно само по себе си, но трябва да ви е ясно, че с годините приятелите се отсяват и тяхната бройка значително намалява. Затова е добре да не търсите толкова често подкрепата им, а да разчитате на собствените си сили и самоувереност. Неминуемата загуба на голяма част от приятелския ви кръг ви прави неуверени, че по ваша вина се дистанцирате един от друг. Запомнете, че това е част от естествения цикъл на живота и няма нищо общо с вашата личност и поведение. Важно е все пак да имате двама - трима близки хора до себе, на които можете да разчитате в трудни моменти. Качеството винаги е за предпочитане пред количеството.

Четете още: Грозната истина за всяка една зодия