Автор
Woman.bg

20-минутната тренировка, която ще стопи всичките ви калории

Дами, неделя е ден за добри новини. Една от тях е, че съществува перфектната тренировка, която можете да направите вкъщи и ще ви отнеме само 20 минути. На всичкото отгоре ще се отървете от всички излишни мазнини. За нея не ви е необходим специален екип. Препоръчително е да я изпълнявате три пъти седмично Повтаряйте всяко упражнение, колкото се може повече пъти в рамките на 45 секунди и след края на сесията почивайте между 15 и 30 секунди. Това е една серия. Целта е да стигнете 10-15 повторения на едно упражнение на серия в рамките на 45 секунди. Правете между 3 и 5 повторения на всяка серия.

1.Kлек с отскок

Застанете на краката си, изправени с леко присвити колене, а стъпалата трябва да са на дистанция едно от друго. Ръцете ви трябва да са сключени в юмрук пред вас. Наведете се и сложете длани на пода и след това отскочете назад с краката, като за секунди трябва да застанете в позицията планк. Засилете се, като свивате коленете и преместите краката при ръцете с отскок. Скочете нагоре и отново сключете ръцете си в юмрук пред вас.

2.Упражнение за долната част на корема

View post on Instagram
 


Легнете по гръб, като ръцете ви са пълно прилепнали за пода, защото ще ви служат за опора. Краката ви са изправени във въздуха и пръстите сочат напред. Свивате колената и вдигате краката максимално нагоре, докато не застанете в поза свещ. След това свивате колената отново и връщате в изходна позиция.

3.Свиване и разтягане

View post on Instagram
 


Легнете по гръб и повдигнете леко гърба и главата. Ръцете ви трябва да са напълно изпънати по тялото. Краката ви също трябва да бъдат във въздух, а пръстите ви да сочат напред. Единствената ви опора е тазът. Започнете да се изправяте напред и в същото време свивайте колената, докато гърдите ви не се докоснат до тях. След това се върнете в изходна позиция.

4.Докосване на петите

Легнете по гръб, свийте коленете и стъпете. Повдигнете горната част на тялото си, като ръцете ви трябва да сочат напред. Първо докоснете дясната си пета, като се накланяте леко надясно, а след това направете същото и на другата страна. Редувайте посоките, колкото се може повече пъти в рамките на 45 секунди.

5.Планк с въртене наляво и надясно

View post on Instagram
 


Застанете в поза планк, като ръцете ви са сключени в юмрук пред вас. Първо се наклонете наляво, а след това надясно, като през цялото време въртете единствено таза и краката. Ръцете трябва да са неподвижни и през цялото време да ви бъдат опора заедно с пръстите на краката.

6.Планк със свиване на крака


Застанете в поза планк със сключени ръце в юмрук пред вас, започнете да свивате десния крак и да го връщате в изходна позиция. Повторете същото и с левия.

7.Планк с клякания

Застанете в поза за лицеви опори. Започнете да правите клекове, като свивате коленете и се придвижвате назад. След това се върнете в изходна позиция.

Четете още: 5 статични упражнения за перфектно тяло