Искате да отслабнете правилно? Следвайте тези 19 съвета

В днешно време, когато изкушения дебнат отвсякъде, прехранването отдавна се превърна в проблем. И диетите за отслабване станаха стотици. Мнозина обаче са изпитвали възторга от справянето с излишните килограми, а после и разочарованието от качването им отново.

Освен с искрено желание за отслабване, трябва да подходите и с интуицията си, за да изберете режима, който ви допада най-много. Това предполага, че ще се справите по-лесно със стопяването на излишните мазнини. Ето 19 съвета, които може да се окажат точно вашата рецепта за отслабване:

1. Пийте най-малко по 2 литра течности на ден.

2. Преди закуска, на гладно изпийте 1 чаша вода с лимон и мед и едва след 20 минути закусете.

3. Пийте вода половин час преди хранене. Не пийте нищо по време на храненето. След хранене се пие течност не по-рано от 40 минути.

4. Последното ви хранене трябва да е 3 часа преди лягане. След това можете да приемате само вода, зелен чай, обезмаслено кисело мляко.

5. Пийте чая без захар, можете да използвате мед. Кафето - без добавки като сметана, мляко, захар. Това са празни калории.

6. Картофи яжте не повече от 2 пъти седмично. И само във варена или печена форма.

7. Гроздето и бананите нека да почакат, докато отслабнете. А после – не повече от два пъти в седмицата.

8. Разтоварващ ден без вреда за фигурата може да се провежда веднъж седмично. Или два пъти, но не подред! Например понеделник и петък.

9. Можете да организирате "чийтинг" (умишлено нарушаване на диетата), ако теглото ви се задържа в продължение на 2 месеца.

10. Никога не забравяйте за спорта. Правете леки упражнения сутрин и вечер. Ако не можете да отидете на фитнес, направете гимнастиката у дома. Има видео уроци или излезте в парка и тичайте.

11. Идеалното време за спорт е от 17.00 до 20.00 часа.

12. Добри за следобедна закуска са киселото мляко, салатата, зеленчуците.

13. Подходящи за вечеря са лека салата, извара, кисело мляко или задушени зеленчуци.

14. Плодовете най-добре е да се консумират сутрин.

15. Забравете за пържените храни!

16. Овкусявайте салатите със заквасена сметана или с натурално кисело мляко. Е, може и малко растително масло.

17. Забравете за полуфабрикатите: бързото хранене, семената, солените ядки, чипса и всичко от този род. Майонезата - в кошчето! Сладките напитки не са разрешени, ако искате да отслабнете. От сладкишите - парче черен шоколад сутрин е за предпочитане пред млечния. Откажете се от мазни и тестени храни. Ако не можете, тогава ги намалете до минимум. Баници, бисквити, тортички, понички - НЕ, НЕ И НЕ!

18. Приемайте малки порции. За едно нахранване са напълно достатъчни не повече от 200 грама.

19. Яжте с чаена лъжичка. Отначало ще ви бъде трудно, 7 дни - със сигурност. Но след това стомахът ви ще се свие и ще започнете без да се замисляте да приемате по-малко количество на едно хранене.

Четете още: Най-ефективната диета за отслабване след 40 години