Искате лесно да отслабнете? Тези 5 продукта укротяват вълчия апетит

С цел да нормализират теглото си и да придобият мечтаната перфектна фигура, мнозина се подлагат периодично на гладуване. Но скоро се убеждават, че това понякога е трудно, а после изпитват на гърба си йо-йо ефекта.

Всъщност проучванията показват, че чувството на глад не е постоянно, то е вълнообразно. Ако почувствате глад, можете да изчакате известно време, докато това чувство премине или пък можете да приемете храни, които потискат глада. Всяка професия също помага за отвличане на вниманието от храната - когато тялото свикне с новата диета, то ще премине към използването на мастни резерви и чувството на глад ще намалее.

Но можете да използвате и по-лесни начини за потискане на глада - просто включете тези 5 прости естествени храни в диетата си.

Ето кои природни продукти ефективно потискат чувството на глад:

1. Вода



Със сигурност неведнъж сте чували, че е добре да започнете деня си с чаша вода, още по-добре – с топла. Първо, помага за предотвратяване на дехидратацията и второ - укротява апетита. Също така е полезно да пиете чаша вода преди всяко хранене. Ако трябва да успокоите коремните спазми, по-добре е да пиете минерална вода.

2. Канела



Тази подправка не само потиска чувството на глад, но и помага за прочистване на стомаха, понижава нивото на кръвната захар и ускорява процеса на отслабване. Това съвсем не са всички полезни свойства на канелата. Добавянето на малко канела към вашия чай или кафе ще му придаде интересен вкус и ще ви донесе огромни ползи за общото ви здраве.

3. Зелен чай

Тази напитка съдържа много полезни антиоксиданти и полифеноли. Зеленият чай е задължителен за тези, които са на диета и се опитват да отслабнат, резултатите ще бъдат изненадващо добри.

4. Семена от чиа



Тези семена съдържат много разтворими диетични фибри, както и омега-3 мастни киселини. Опитайте да сложите няколко семки чиа в чаша вода и след половин час течността ще стане гелообразна. Можете да я използвате за приготвяне на прекрасни пудинги. Семената могат да се консумират и сухи. Изберете метода, който ви допада най-много.

5. Кафе



Някои хора смятат, че кофеинът потиска глада, но проучванията показват, че антиоксидантите в него изпълняват тази функция. Кофеинът, просто разтворен във вода не намалява глада толкова, колкото може безкофеиновото кафе.

Натуралното кафе е много здравословна напитка и няма спешни причини да се откажете от него напълно. В допълнение, съдържащият се в кафето кофеин, ускорява метаболитните процеси, което допринася за по-ефективното изгаряне на мазнините.

Четете още: 6 тъкани и функции на тялото, които могат изцяло да се възстановяват чрез диета