Автор
Теодор Муховски

Коя е най-подходящата диета според зодията ви

Според астролозите в звездите са записани не само личните характеристики, но и това, което конкретните зодиакални знаци могат и не трябва да ядат. Като следвате тези препоръки, е по-лесно да отслабнете и да останете здрави.

Според експертите по астрология датата на раждане влияе не само върху личностните характеристики, но и на вкусовите предпочитания. Някои знаци не могат без шоколад, а други имат слабост към пикантната храна. Оказва се, че всеки елемент и неговият зодиакален знак имат различен подход към храната. Ето диетата за всеки зодиакален знак.

Диета за Овен

Хората под знака на Овена обикновено избират богати, месни и съответно мазни ястия, като избягват салатите и зеленчуците. Те не трябва да правят това твърде често, затова е добре да ограничат месото в диетата си и да увеличат количеството на плодовете и зеленчуците.
За Овните е добре за здравето им да намалят употребата на стимуланти, особено на кафе и алкохол. Добра идея би било в диетата им да се въведат екзотични плодове, които според астролозите най-добре отговарят на вкусовите им рецептори.

Диета за Телец

Зодия Телец също обича да си служи с мазни храни, някои от тях дори обичат да прекаляват с тях, в резултат на което може да имат проблеми с наднорменото тегло и да се чувстват отпаднали.
Затова Телците трябва да се откажат или силно да ограничат трудносмилаемите храни, похапването между храненията и да включат в менюто си средиземноморски ястия. Според експертите доматите, маслините, артишокът и другите съставки в ястията от Средиземноморието са точно това, което зодия Телец търси.

Диета за Близнаци

Близнаците обикновено са твърде заети и нямат време да приготвят ястия и да ги консумират редовно. Менюто им обикновено е разнообразно и те често се хранят навън.
За съжаление те са склонни да консумират и бърза храна, което натоварва много храносмилателната система. Затова в менюто на Близнаците трябва да преобладават ястия, които се приготвят бързо и лесно, но същевременно са питателни. Те са засищащи и в същото време позволяват на стомаха да си почине и да възстанови вътрешния баланс.
Тъй като Близнаците имат проблеми с храносмилането, препоръчваме им да се хранят в спокойна атмосфера, а не в постоянно бързане.



Диета за Рак

Експертите по астрология твърдят, че хората под знака на Рака са склонни към стрес, който може да има неприятни последици за здравето и да доведе до много заболявания. Това може да включват язвена болест на стомаха или високо кръвно налягане, както и сърдечни проблеми.
Ето защо представителите на зодия Рак трябва да обръщат специално внимание на това, с което се хранят. Те ще бъдат по-здрави, ако се откажат от пържената храна в полза на вегетариански ястия: лесно смилаеми зеленчуци, риба и нетлъсти, задушени меса. Освен това Раците трябва да избягват млечните продукти - те имат неблагоприятно въздействие върху храносмилателната им система.


Диета за Лъв


Зодия Лъв обича да се храни и да си похапва между храненията. Вместо да задоволят глада си със здравословна закуска, те посягат към мазните чипсове, което често се дължи на лошо настроение.
За да се отърват от този навик, Лъвовете трябва да се хранят редовно - по-често, но на по-малки порции. Освен това те трябва винаги да имат под ръка пресни плодове и зеленчуци, за да задоволят бързо глада си.


Диета за Дева


Зодия Дева обикновено обръща внимание на това, което яде, така че диетата ѝ е разнообразна и здравословна. Въпреки това Девите са склонни да опитват всякакви диетични новости, за да отслабват.
Астролозите твърдят, че това не е най-добрата идея - Девите трябва да се откажат от рестриктивните форми на отслабване и да заложат на здравословна, балансирана диета. За да се чувстват добре, те трябва да ядат много риба и морски дарове.



Диета за Везни

Везните водят забързан начин на живот, имат много отговорности и често не обръщат внимание на това, което ядат. Освен това са склонни да пропускат хранения, което води до хранителни дефицити и стомашни проблеми.
Затова зодия Везни трябва да се съсредоточи върху редовното хранене. Диета, богата на зелени зеленчуци и плодове и зърнени продукти, ще бъде подходяща за тях.

Диета за Скорпион

Диетата на Скорпионите за съжаление е далеч от идеалната. Всичко това се дължи на липсата на редовност на храненето в бързината.
Такива действия не са полезни за стомаха, особено като се има предвид, че природата е дарила Скорпионите с много деликатна храносмилателна система.
Необмисленият хранителен режим се отразява и на настроението им: на моменти те могат да бъдат раздразнителни и затворени.
В менюто на Скорпионите трябва да преобладават въглехидратите и зеленчуците, които подпомагат производството на серотонин - хормонът на щастието. Скорпионите често се борят с недостига на магнезий и желязо, така че черният дроб, яйцата, спанакът, лукът са силно препоръчителни за тях.
Освен това Скорпионите, поради деликатния си стомах, не бива да се подлагат на диети за отслабване. Астролозите съветват, че в техния случай е по-добре да отслабнат чрез физическа активност.

Диета за Стрелци

Основната диетична грешка на Стрелците е, че не проявяват умереност в храненето и пиенето - те не избягват и алкохола, което се отразява зле на здравето им. За съжаление решават да направят промени едва когато започнат да изпитват досадни неудобства.
Най-добре би било за тях да се откажат от животинските мазнини, сладкишите и алкохола.
В диетата на Стрелците трябва да преобладават зеленчуците и плодовете, особено тези, които са богати на витамин С (напр. цитрусовите плодове). Според астролозите Стрелците не трябва да се лишават и от плодове: ягоди, малини или боровинки.



Диета за Козирог

Диетата за хората, родени в знака на Козирога, се основава на традиционни ястия. Те обичат да ядат червено месо, което не е нито здравословно, нито диетично, затова може да страдат от наднормено тегло.
Менюто на Козирога трябва да включва лесно смилаеми ястия, за да се облекчи стомахът. Добри варианти са салати, ориз, риба или нетлъсто месо. Според експертите богатите на калций храни като сирене и извара също трябва да са задължителни.

Диета за Водолей

По правило хората от зодия Водолей обръщат внимание на това диетата им да е здравословна и балансирана. Менюто им може да включва зеленчуци, птиче месо, риба или млечни продукти.
Единственото, с което не бива да прекаляват, е шоколадът. За щастие Водолеите обикновено не са чревоугодници и ако искат, лесно могат да си откажат нездравословните удоволствия.
Освен това те са склонни да ядат малки порции, което им позволява да поддържат стройна фигура. Когато искат да отслабнат, те често избират ограничителни диети, което е грешка, тъй като могат да развият хранителни дефицити.

Диета на Риби

Рибите обикновено се хранят здравословно и редовно. Те обаче допускат една грешка и тя е, че когато им хареса нещо, посягат към него без ограничения.
Затова би било добре Рибите да не забравят да ядат на по-малки порции, което би имало положителен ефект върху храносмилането.
Рибите, които се опитват да отслабнат, не трябва да вярват в така наречените чудодейни диети. Само рационалното, здравословно хранене и дългосрочната диета ще им позволят да отслабнат трайно.



Четете още: За да отслабнете бързо: Този вид движение е по-добър от тренировките!