Автор
Теодор Муховски

5 начина да накарате всички да ви смятат за красива

Стандартите за красота, които обществото ни налага, винаги са много високи. Ако изведнъж външният ви вид не е същият като този на търсените модели и инфлуенсъри, автоматично ви смятат за различни.

Някои момичета пренебрегват това и се радват на собствената си уникална красота. Много от тях обаче развиват комплекси и се чувстват недостатъчно привлекателни.
И така, нека разнищим кой жена всички смятат за красива. Вероятно това е онази, която има перфектна и красива кожа, минимум грим по лицето, леко пълни чувствени устни и, разбира се, добре поддържана коса, за предпочитане с леки къдрици. Много е лесно да го направите, най-важното е да знаете няколко важни правила.

Здрава кожа

Ежедневната ви козметична рутина трябва да включва почистване, тонизиране и овлажняване. Но основният акцент трябва да бъде поставен върху вечерното почистване, което трябва да се състои от продукт за премахване на грим, пяна или почистващ гел, последвано от почистване с лосион или тоник, с последващо подхранване и овлажняване. Ако имате проблемна кожа, трябва да я третирате със специални продукти и специално подхранване, за което може да ви разкаже повече вашият дерматолог.

Не забравяйте и маските за лице; изберете такива, които ще накарат кожата ви да сияе и ще я хидратират. Дори мазната кожа се нуждае от овлажняване, не забравяйте това.

Бели зъби

Вероятно не е тайна, че хората с бели зъби изглеждат по-привлекателни за околните. Едно проучване от университета в Линдс дори го потвърждава. Така че, ако усмивката ви не може да се нарече холивудска, е време да потърсите помощ от зъболекар и да я избелите, не се увличайте, защото зъбите ви ще изглеждат неестествено, което също е лошо.

В домашни условия могат да ви помогнат избелващите лентички, които не струват толкова много.

Правилният грим

Не забравяйте, че многото грим понякога може да стресне хората, затова е препоръчително да се придържате към естествен вид. Ежедневният ви грим трябва да започва с праймер, който не само ще бъде чудесна основа за фон дьо тена, но и ще направи текстурата на кожата ви по-гладка. Освен това вече се предлагат продукти, които могат да се справят с проблеми на кожата, като например изравняване на тена или матиране на кожата.

Следващата стъпка е да коригирате дребните несъвършенства по лицето. Пъпките и тъмните кръгове под очите не ви правят да изглеждате по-красиви, затова ги маскирайте с коректор. След това нанесете фон дьо тен, който е идеално съчетан с тена ви, разнесете го и леко напудрете лицето си.

След това можем да започнем с грима: подчертайте веждите, за да ги направите по-изразителни, след това сложете спирала на миглите и поставете руж върху ябълките на бузите.



Чувствени устни

Устните ви също трябва да са добре поддържани и ненарушени. Ако имате много сухи устни, нанесете маска преди лягане и на сутринта устните ви ще бъдат плътни и идеално гладки.

Преди да нанесете грим, сложете малко балсам, след това вземете червило, което е възможно най-близко до естествения цвят на устните ви, и го нанесете точно в центъра, след което го изравнете с върховете на пръстите си или с четка. Това ще придаде секси вид на устните ви.

Пищен стайлинг

Буйната и обемна коса е мечтата на всяко момиче, но това не е мечтаната прическа за всеки. Поради тази причина е добре да използвате продукт за обем, преди да оформите косата си: пяна и мус могат да бъдат добра идея. Можете също така да използвате преса за къдрене, за да изглежда косата ви малко по-сплескана. Това ще направи косата ви да изглежда буйна и луксозна.