Обичате бронзовокафява кожа? Ако да, хвърлете поглед на следните причини защо здравата и естествена кожа винаги ще изглежда страхотно!

Повечето жени биха направили всичко да задържат тена си, тъй като загорялата кожа се смята за по-привлекателна. Питате се защо?

Най-вероятно е лично предпочитание, но ако вие сте човек, който обича тена, особено изкуствения, трябва да хвърлите поглед на следните причини защо трябва да спрете със солариумите.

Добре известно е, че естествената красота не може да бъде достигната и има множество здравословни начини за нейното подсилване.

Ще ви кажем защо е важно да се откажете от солариумите и да се наслаждавате на естествената си красота:

1. Ултравиолетовите лъчи причиняват рак на кожата, така че това определено трябва да е първата причина, която да ви убеди да спрете изкуственото потъмнаване. Всеки път, когато придобивате тен вие увеличавате шансовете си за развиване на рак на кожата, а това е нещо, което всеки иска да избегне. Ракът е лечим в повечето случаи, ако бъде открит навреме.

2. Тенът не се запазва за дълго, така че ще ви се налага постоянно да ходите на солариум, което означава, че редовно ще се излагате на ултравиолетовите лъчи..

3. Потъмняването може да ви пристрати ако свикнете с цвета на кожата си. Така ще се опитвате да запазите цвят на кожата, който не е естественият ви такъв. Това само ще ви накара да се излагате още повече на вредните ултравиолетови лъчи.

4. Солариумите струват пари и ако съберете всичките пъти, когато сте плащали, ще се изненадате, но не особено приятно. Това означава, че харчите пари, за да се излагате на опасност. Защо вместо това, ако все пак не можете да се откажете от тена, не се обърнете към органични спрейове за потъмняване, които не са чак толкова вредни.

5. Почерняването може да доведе до преждевременно състаряване на кожата – нещо, за което повечето жени биха направили всичко да го предотвратят. Ултравиолетовите лъчи изсушават кожата и тя губи своята еластичност. Това впоследствие води до бръчки и увисване на кожата, което не е страхотно, особено ако си млад.



Защо не опитате да прекарате времето си по-ефективно и спестите парите си за нещо, което ви прави щастливи? Естествената красота винаги ще бъде ценена, така че защо не опитате да се чувствате добре в собствената си кожа?