Автор
Весела Георгиева

Ето защо краставицата е добра за кожата

Краставицата е популярно домашно лекарство, използвано за успокояване на кожата, намаляване на зачервяването и хидратиране. Трябва да знаете обаче, че фактът, че е богата на антиоксиданти, означава едно - помага да се отървете от пъпките и същевременно да поддържа кожата ви здрава!

Краставиците съдържат около 96% вода и следователно са изключително хидратиращи. Те също са богати на витамини А, В1, В2, С и К, както и минерали като цинк, желязо и манган. Тези свойства ги правят мощен противовъзпалителен агент, който помага за успокояване на зачервяване и подуване, както и отличен източник на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали от излагане на слънце и други фактори на околната среда, които причиняват преждевременно стареене.

Можете да използвате краставицата в ежедневната си грижа за кожата - когато си правите маска или вместо продукт за околоочния контур. Помага за намаляване на зачервяването и възпалението, причинени от акне, успокоява сухата и чувствителна кожа и дори да лекува уврежданията, причинени от слънцето.



Краставиците също са богати на витамини, минерали и антиоксиданти като витамин С, бета-каротин и флавоноиди.

Витамин С е истински супергерой в борбата със стареенето. Помага за намаляване на бръчките, засилва производството на колаген и укрепва кожата ви срещу увреждането от свободните радикали.