Поддържани правилно, веждите могат да оформят красивата „рамка“ на вашето лице и благодарение на тях погледът ви става много по-изразителен.

Много професионални гримьори дори са на мнение, че жените с хубави вежди и приятна кожа дори нямат нужда от поставяне на грим.

Кои са най-често допусканите грешки при оформяне на веждите?

В класацията на първо място се нарежда безхаберието, относно поникналите нови косъмчета. Понякога много дами забравят, че поддържането на добра линия на веждите изисква всекидневни усилия.

Вземете голямо увеличително огледало така, че да можете да виждате цялото си лице. След това почистете контура на веждите от всички излишни косъмчета. След тази малка намеса ще забележите голяма разлика в израза на лицето ви, съветват ezine.bg.

На второ място се нарежда прекалената вманиаченост. Мнозинството жени и особено младите момичета не се консултират със специалист преди да оформят този важен контур на лицето си.

В повечето случаи те лесно придобиват навика през няколко часа да оглеждат веждите си и да търсят „нередности“ около тях.

Ако направите линията им твърде тънка, очите ви ще изглеждат много по-изпъкнали, погледът ви няма да е така изразителен и като цяло лицето ви може да придобие неестествен вид.

Изключително тънките вежди някога са били модерни в миналото. Днес за красиви се считат веждите, които до голяма степен следват естествените си форми и дебелина. Препоръчително е поне веднъж да се отиде на козметик, който да оформи линията, подходяща за вашия тип лице. След това вие просто ще трябва да поддържате създадения контур.

Сред най-честите грешки, допускани от дамите, е също поставянето на черен молив върху по-редки вежди. Ако наистина искате да удебелите линията им, то тогава подберете молив, който е с два-три тона по-светъл от цвета на косата ви. Другият вариант е чрез малка четчица да гримирате веждите си с специални сенки за вежди.

Друга популярна грешка е оставянето на прекалено много място между началото на двете вежди. Някои дори използват самобръсначка или други уреди, за да премахнат т.нар. „сключени“ вежди. Препоръчително е излишното окосмяване да се премахва само с пинцета или кола маска. Отстраняват се само космите, които растат в зоната, където носът ви завършва.