Изкуственият тен е може би най-добрият начин да придадете на лицето си жизнен и красив вид, без да се излагате на вредното слънце.

Изкуствения тен трябва да се нанесе така че да изглежда като истински.

Стоенето под слънцето ви дава прекрасен тен, но в днешно време става все по-вредно да се седи под него, освен това някои от нас нямат време да седят на плаж, затова прибягват към изкуствения тен. Автобронзантите правят кожата ви временно почерняла и блестяща. Освен това няма опасност да изгорите, да се обелите или да хванете рак на кожата.



Има много различни автобронзанти, но неподходящото използване на тези автобронзанти може да ви докара прекалено изкуствен и тъмен тен и да изглеждате идиотски. Затова трябва да се научите да използвате автобронзанта така, че да изглеждате нормална и целуната от слънцето.

Първо, винаги използвайте автобронзант за лице, а не такъв за тяло. Продуктите за тяло са по-силни и няма да изглеждате добре. Изберете продукт за лице, с не много тъмен тон, ако сте прекалено бяла, за да не изглеждате странно.

Задължително прибирайте косата си с лента и с шапка за баня, преди да слагате автобронзант.

Ако искате естествен тен, една нощ преди да си слагате изкуствения тен ексфоалирайте лицето си, за да махнете мъртвите клетки. Използвайте лек скраб за лице. Ексфоалирайте, докато придобиете гладка и равномерна кожа.

Изплакнете добре лицето си и сложете крем, преди да си легнете. На сутринта, когато се събудите, измийте отново лицето си и го подсушете добре.

Когато лицето ви е напълно сухо, може да започнете с автобронзанта. Използвайте малко и го размажете добре, като избягвате околоочния контур. Започнете с врата и продължете нагоре, изчакайте да попие добре. Важно е да слагате само тънък слой, за да изглежда еднакво и естествено. Може да добавите още един тънък слой само на върха на носа си, в средата на челото и на скулите. Отново изчакайте да изсъхне. Веднага измийте ръцете си и чакайте лицето ви да изсъхне.



Ако следвате тези стъпки ще видите резултата след 5 до 7 часа. Ако искате да поддържате тена си, трябва да повтаряте процедурата всеки 3-4 дни. Никога не прекалявайте, за да не заприличате на Валентино или на Кристина Агилера, които може да видите на снимките в галерията под статията.