Балансът в тялото ни е изключително важен, за да сме здрави и красиви. За да се борим с акнето е важно да приемаме достатъчно цинк не само с храната, но и като добавка.

Проблемите с кожата намаляват самочувствието ни и ни правят много раздразнителни.

Ако сте обърнали внимание, повечето продукти за борба с акнето съдържат цинк като основна съставка. Но най-добре е да го приемате директно, за да може ефектът да е дълготраен.

Симптомите на акнето ще намалеят и така вие ще се чувствате по-добре.

Има и други фактори, влияещи върху деликатното и неприятно положение с лицето ви.

Хранете се с ядки, семена от тиква, месо и млечни продукти. Имайте предвид че много малка част от приетия от вас цинк се абсорбира в организма и трябва да приемате много.



Лечебната сила на цинка отново помага за постигане на баланс в организма и за премахване на акнето.

Ако кожата ви не произвежда достатъчно колаген, това също може да причини акне.
Колагенът пази кожата ни от вредните влияния. Много е препоръчително да консумирате храни, богати на цинк или да го приемате на хапчета.

Освен това трябва редовно да посещавате козметик, който да почиства лицето ви. Мажете се с подходящ крем и почиствайте с лосион. Така ще лекувате отвън с кремове, а отвътре с цинк тялото си.

Цинкът от друга страна е подобен на някои антибиотици и елиминира бактериите в дълбочината на кожата. Така предотвратява разнасянето на акнето.

Регенерацията на тъканите е най-доброто може би от всички преимущества на цинка.

Както знаете винаги след прекалено много пъпки кожата ви, макар и излекувана не изглежда много добре. Цинкът регенерира клетките и така кожата ви изглежда наистина красива.

Пазете кожата си чиста, грижете се за нея всеки ден, приемайте достатъчно количество цинк и ще видите резултата.