Както всички знаем, очите са прозорец към душата. Но ако искате някой да разкрие вътрешната ви красота, той първо трябва да ви забележи, а най-лесният начин да ви забележат е да наблегнете на изискания и приканващ очен грим.

Нека си признаем, повечето от работещите жени нямат нужното време или финансова възможност да тичат до козметичния салон всеки път, когато трябва да се гримират. Това само богатите и известните могат да си го позволят. На нас, обикновените хора, ни остава да се научим как да нанасяме очен грим и някак да достигнем нивото на професионалистите.

Нанасяне на сенки за очи

Първата стъпка при нанасянето на очен грим е да решите какви цветове ще използвате. Можете да използвате повече от един цвят и пак да изглеждате свежа. Ключът е в избирането на подходящ нюанс, който изпъква достатъчно при нанасянето му по целия клепач. Следващата стъпка е да нанесете по-светъл тон върху основния цвят. Когато нанасяте втория цвят, направете го с бързо движение.

Нанасяне на очна линия

Добре, трудната част мина или поне така си мислите, сенките са налице, а сега какво? Да, прави сте: очна линия. Та какво би бил очният грим без очна линия, която да подчертае очите ви? Очната линия може да е под формата на молив или в течно състояние. Вие сами трябва да прецените коя е най-подходящата за вас. За да нанесете очната линия, най-добре е да започнете от вътрешния край на окото си, като очертавате тънка линия, възможно най-близо до миглите.

Трикове за нанасяне на спирала

Сенки за очи: готово, очна линия: готово, а да не би да забравихте спиралата, която ще допринесе изключително за очарователния ви външен вид? Спиралата е ключът за секси и приканващ вид на очите ви. А с подходящата спирала и правилното й нанасяне няма да имате нужда от онези изкуствени дълги мигли, когато имате свои достатъчно впечатляващи. Говорейки за спирали, не можем да си позволим да не споменем извивачката за мигли, все пак тя и спиралата вървят ръка за ръка и придават на миглите ви онзи допълнителен обем, с който очите ви изглеждат великолепно. Би било разумно да използвате извивачка за мигли, когато „обличате” очите си. Препоръчваме ви преди да нанесете спиралата, първо да извиете миглите си, за да избегнете нарушаване на целостта им.

Избягвайте да "помпате" спиралата. Нужното количество за нанасяне остава по четката само с едно движение. Помпането вкарва въздух и микроби в спиралата, тя изсъхва много по-бързо и скоро ще трябва да си купувате нова. Правилно е да поставяте четчицата вътре в спиралата и да я завъртите преди да я извадите навън. По този начин спиралата ви няма да изсъхва толкова бързо.

Нанасянето върху миглите става с плавно движение от корена към върха на миглите. Ако искате да придадете плътен вид на миглите си, нанесете два пъти спиралата. Ако изберете тази опция най-добре е да изчакате спиралата да изсъхне преди да нанесете втория пласт. След като спиралата е нанесена, е препоръчително да срешите миглите си с подходяща четчица, за да премахнете излишното количество, както и да разделите добре миглите една от друга.

Воала! Ето че вече сте експерт в това да създавате най-примамливия очен грим, който ще накара мъжете да се тълпят пред прага ви и да искат да надникнат дълбоко в душата ви, така че внимавайте: очният грим е сила!