Абитуриентската вечер си е тръпка – няма момиче, което да не иска да се види като най-красивата в тази нощ.

След избора на рокля, обувки и аксесоари, не бива да пропускате и грижата за кожата.

Тя е външната ни обвивка, която първо прави впечатление на околните – веднага издава дали сте отпочинали и свежи или сте е уморени. А всички знаем какъв е ефекта от няколко безсънни нощи – безцветна, повехнала визия, сенки под очите и т.н, и т.н.

Няколко специални процедури обаче ще заличат тези неприятни следи като с магическа гумичка.

Непосредствено преди каквито и да било терапии за тяло е добре да подготвите кожата. Тук е мястото на парната баня – препоръчва се пред сауната, тъй като при нея има 100% влажност на въздуха, а това не натоварва организма.

Топлата пара отпушва порите и подпомага изхвърлянето на токсините от тялото. След посещение в нея кожата много по-лесно усвоява полезните съставки от каквато и да е козметика впоследствие.

Точно за това е добре парната баня да предхожда различните козметични процедури за лице и тяло.

Специфични терапии за тялото, които правят кожата блестяща, еластична и мека, са т.нар. ексфолиращи процедури.

Те започват с почистване на цялото тяло, при което с помощта на микрочастици нежно се премахва горният слой мъртви клетки.

Следва нанасяне на маска, съобразена със специфичните нужди на кожата.

След това тялото се обвива, за да се затопли – така маската навлиза в дълбочина, а активните й съставки действат максимално. Терапията завършва с нанасяне на лосион, който допълнително омекотява кожата.

Ако желаете да се поглезите допълнително, към екфолиращата терапия може да се направи и масаж. Той още повече ще засили усещането за релакс и свежест.

Най-приятното на този тип терапии е, че в тях се използва козметика с разнообразни аромати – шоколад, мед, екзотични плодове, кафе и други. Това допълнително въздейства върху сетивата за абсолютно разтоварване от напрежението.

Естествено, можете да прибегнете към тях по всякакъв повод, включително преди началото на лятната си ваканция - ослепителният ефект е гарантиран.

Woman.bg благодари за съдействието на Virago Beauty&Spa