Изпитайте чудодейния ефект на упражнения, природни средства, масажи, ориенталски техники, вълшебни пози и какво ли още не - за хубав и стегнат бюст.

Студена вода

Студената вода е ценен съюзник на гърдите. Тя ги поддържа във форма и ги стяга.

Започнете процедурите от сутринта: докато сте под душа, насочете за няколко секунди струя студена вода върху гърдите си.

Друг изпитан метод е масажът с гъба, накисната в студена вода, към която са прибавени етерични масла от мента или лавандула. Може да използвате и натрошен лед, обвит в марля, който да положите върху гърдите за няколко минути.

Тонизираща маска за гърди

Приготвите си вкъщи ефикасна разкрасяваща смес от пресен ябълков сок, като преди употреба е необходимо да го оставите поне за час в хладилника, след което напоявате парче памук с течността и полагате върху гърдите за около десетина минути. Изплакнете, редувайки струйки студена и хладка вода.

Храна


Ще се радвате на здрав бюст, ако в менюто си включите зърнени храни, сусамени семена, соя и житни кълнове, които могат да се прибавят към сосове, салати и супи.

Спанакът и херингата също имат благотворен ефект върху бюста.



Правилната стойка

„Точната стойка” е – изтегляте назад раменете и изправяте гръбначния стълб. Превърнете вашата стойка в навик, ако не искате гърдите ви да изглеждат отпуснати.

Научите се да ходите, изтегляйки нагоре врата, все едно, че носите кошница на главата си като африканките. Гръбначният стълб не е нито вдървен, нито отпуснат.

Правилно дишане

Изпълняването на дихателни упражнения рано сутрин, веднага след ставане от леглото, действа релаксиращо, отразява се превъзходно на белите дробове и тонизира бюста.

Упражнения с гирички

В изправено положение повдигнете две гирички - по 3 кг. всяка, с добре разтворени ръце, изпълнявайки с тях различни движения. В седнало положение бавно повдигнете гиричките от земята с добре опънати ръце на височината на раменете - около 20 пъти.

Фитнес

Задължителното условие, за да постигнете видими резултати, е упоритостта. Можете да посещавате фитнес зала, в която имате на разположение тежести и модерни уреди. Друг подходящ спорт е плуването.

Какво не трябва да правите:

Да отслабвате и пълнеете рязко. Честите колебания в теглото ви излагат на риск от неестетично отпускане на кожата и поява на стрии.

Да спите по корем. В тази позиция оказвате натиск върху гърдите и улеснявате отпускането на кожата.

Да ядете храни, които съдържат животински мазнини (колбаси, масло, и т.н.): те оказват вредно влияние върху общото здравословно състояние на гърдите - както на епидермиса и мускулите, така и на жлезите.

Да излагате гърдите си на слънце без горнище и да посещавате солариуми без съответната защита: по този начин се ускоряват естествените процеси на кожата, която с времето губи тонус и еластичност.