Един от най-важните моменти в грижата за кожата на лицето е вечерният ритуал.

Съвременната и модерна жена в днешни дни отделя съществено време за своя външен вид, а това се постига чрез постоянни грижи.

Ще ви кажем как правилно да поддържате кожата на лицето и тялото си.

За да полагате ефективна грижа за лицето си, трябва да отделите поне 5 минути за почистване на лицето. Снабдете се с мляко за почистване на грим или гел за почистване, подходящ за вашия тип кожа. За мазен тип кожа е препоръчителна употребата на козметика с плодова киселина.

След измиването на лицето вече може да прибегнете до вечерния крем.

Препоръчително един-два пъти в седмицата за по-дълбоко почистване на кожата употребата на маски или скраб. Домашната рецепта за скраб за тяло е следната: четири чаени лъжички мед се смесват с две лъжици смляно кафе.

За тези дами от вас, които често се ползват от услугите на депилатора или депилационните продукти и пилинга, най-доброто време според козметиците е именно вечерта.

Провеждане на тези процедури по това време на деня дава достатъчно време през нощта кожата да се възстанови.

За да омекотите кожата на стъпалата си и да облекчите своите крака, козметиците препоръчват кисненето на краката в легенче с отвара от мента. Най-подходящото време е вечерта, когато можете да пуснете музика и да се отпуснете за минути, като разтоварите ума и тялото си от ежедневното напрежение. След това нанесете крем с масажни движения.

Грижата за кожата на ръцете:

Нанасянето на крема става чрез масажни движения като от време на време пощипвате и разтривате кожата.

Задължително движенията трябва да започват от пръстите. Масажирането на ръцете в продължение на 15 минути подобрява кръвообръщението, а кремът прониква постепенно в кожата, стимулирайки нейното захранване с полезни вещества.