Хубавите страни на раждането

12 септември 2011 | 13:16
7575
1
1

Раждането е онзи момент, след който получаваме най-хубавия подарък в живота си. Не всички обаче мислят за него по този начин.

За да преборим историите за ужасни раждания по естествен начин, които всяка бременна чува, подбрахме няколко от добрите страни на този уникален за майката процес, пише dete.bg:

Детето ти ще се появи на бял свят така, както природата го е определила. Изключвайки медицинска намеса, изключваш и редица рискове за здравето му.

Болка има - и никой не е в състояние да го отрече. Но тя се забравя - и то в момента, в който акушерката сложи детето в ръцете ти.

Огледай се - повечето от жените, с които се разминаваш, са преминали през процеса на раждане. И са се справили. Същото ще се отнася и за теб.

Естественото раждане позволява на таткото също да присъства на уникалното събитие. Няма да обсъждаме всички "за" и "против" по темата. Ти и той ще прецените дали да го направите заедно.

Естественото раждане ти позволява да кърмиш детето си още в първите мигове от живота му. Няма да говорим за здравословните ползи от това. Помисли само за връзката, която ще създадете помежду си.

И не на последно място - няколкото часа раждане ще те освободят от болките в кръста, подутите глезени и патешката походка. Само заради това си заслужава да искаш бебокът да излезе по-бързо.

Естественото раждане има още много предимства. Оставяме на вас да ги добавите в коментарите...

Още по темата

Коментари

1 sisa
  28 март 2012 | 16:11 отговор
 

da i az sam za estesveno rajdane.taka kakto sie po priroda.veche ako se nalaga namesata na doktorite togava sekcio.

 

Добави Коментар

Най-четени