Урокът, който една самотна майка даде на дъщеря си

29 август 2019 | 12:43
3085
1
1

Самотна американска майка даде урок на дъщеря си, който се превърна в хит в социалните мрежи. 

Хелън Хейс решила да направи подарък на дъщеря си и да ѝ купи нов несесер за училище. За целта жената обиколила три книжарници, докато харесала подходящ. Но реакцията, която получава от момиченцето си, когато ѝ го подарява, е далеч от тази, която е очаквала. 

При вида на несесера дето се развикало, изхвърлило го в боклука, разплакало се и затръшнало вратата на стаята си с думите: ''Това е тъпо! Всички в класа ми имат същия, не го искам!''

Въпреки обидната реакция от страна на момичето, жената запазила самообладание. Самотната майка разказва, че е отишла при дъщеря си и я накарала да извади несесера от кофата. После ѝ обяснила, че щом на нея не ѝ трябва, ще намерят дете, на което да го дадат. Дете, чиито родители нямат възможност да му купят подобен аксесоар, или което изобщо няма родители."Обясних ѝ, че тя не осъзнава колко е щастлива и няма право да изисква по-специално отношение към себе си. Предупредих я, че заради поведението си ще използва пластмасово пликче за пакетиране на продукти, вместо несесер. А него ще го занесе лично на дете в нужда. Може би понякога реагирам прекалено бурно, но истината е, че бих направила всичко като малка, за да имам това, което тя има днес. Наистина вярвам, че ако човек е благодарен за това, което има, може да промени всяка ситуация в живота си", споделя огорчената майка.

Четете още: Можеш ли да простиш на майка си, ако не те е обичала?

Още по темата

Коментари

1
  02 септември 2019 | 12:48 отговор
 

"... сподели ограничената майка" - всяко дете има свой живот, различен от този на родителите си, най-вече защото е родено и живее в друго време, играе, учи и се състезава със своите връстници, а не с връстниците на майка си :/ и има право само да си извоюва истината от житейските уроци (напр. в случая, че майка му е невротичка)

 

Добави Коментар

Най-четени