Автор
Ива Петрова

'Окото на сирената' - най-горещата тенденция в макиажа за тази есен

Една нова мода в макиажа набира все по-голяма популярност сред потребителите на ТикТок. Става дума за т.нар. тенденция „окото на сирената“ - една от най-горещите за края на лятото и началото на есента.

Сега обаче „окото на сирената“ се отличава с по-издължена визия благодарение на подчертаната очна линия, както и с акцент върху опушения нюанс, което го прави да изглежда още по-секси и магнетично.

View post on Instagram
 


Уроци как да гримираме очите си по този начин вече шестват из мрежата с пълна пара, а междувременно вече доста знаменитости пренесоха този тренд и върху червения килим.

Според Ник Луджан този прийом в гримирането вдъхва у дамите повече самоувереност, смелост и самоинициатива.

View post on Instagram
 


„Окото на сирената“ е чудесен начин да се подчертае красотата на очите и чувствеността на погледа, особено през есенния сезон, когато част от лицето най-вероятно отново ще бъде скрито зад маската.

Гримьорката Аш Холм е категорична, че трендът придава на очите повече очарование и магнетизъм, като същевременно издължава формата им. „Това е малко по-издигната версия на котешкото око. Фин, но секси вид, концентриран в гънката на външния ъгъл на клепача“, казва тя.

View post on Instagram
 

Външният ъгъл е основен елемент в театралния грим, с цел да грабне отдалеч вниманието на публиката.

Луджан разказва още, че за да се постигне на 100% този външен вид в театралната вселена, се прибягва до помощта на тиксо и ленти, които изтеглят очите навън и повдигат външните дължини на веждите така, че да се създаде илюзията за изразителен и емоционален поглед.

View post on Instagram
 

Четете още: Ето защо косата ви се съсипва през лятото: 3 основни грешки, които допускате