Ето я статуята на Даяна: Уилям и Хари най-после помирени един до друг (подробности)

Принцовете Уилям и Хари застанаха един до друг като истински братя, отдавайки чест пред новооткритата вчера статуята на лейди Даяна, в една от градините на лондонския дворец Кенсингтън.

Монументът бе открит по повод 60 години от рождението на Даяна в една от градините на лондонския дворец Кенсингтън - официална резиденция на принц Уилям и съпругата му Катрин.

Това е първата публична поява на двамата братя заедно след погребението на дядо им принц Филип през април.

За специалното събитие принц Хари се завърна във Великобритания от САЩ, където живее със съпругата си Меган Маркъл и двете им деца. Според британската преса, въпреки обтегнатите отношения между принцовете, в последните дни те малко или много са успели да стопят ледовете помежду си, като особена заслуга за това изиграла и победата на Англия срещу Германия на Евро 2020.



Церемонията в двореца Кенсингтън, която бе директно излъчвана по телевизионния канал Sky Newsсе, състоя в тесен семеен кръг съобразно ограниченията заради коронавируса. На нея присъстваха също и братът и двете сестри на Даяна.

"Днес, деня, в който майка ни щеше да навърши 60 години, ние си спомняме нейните любов, сила и характер - онези качества, които я превърнаха в сила за доброто по целия свят", се казва в съвместното изявление на наследниците на лейди Ди.



"Всеки ден бихме искали тя да е с нас. Нашата надежда е тази статуя винаги да се разглежда като символ на нейния живот и нейното наследство", добавят двамата аристократи.

Уилям беше на 15 години, а Хари - на 12, когато майка им загина при автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г.

Автор на бронзовата статуя на лейди Даяна е скулпторът Иън Ранк-Броудли.

Четете още: Последните думи, часове и минути от живота на принцеса Даяна