Автор
Христина Кирилова

Истината винаги е някъде там, ама къде: Баща нападнал директор на детска градина, тя е в болница

Детските градини и поведението на учителките и директорките в тях е болна тема за българските родители от много години. Знаем, че си е чиста проба късмет детето ви да попадне в заведение, в което да се чувства спокойно и да не получава нервно и грубо отношение от "леличките". Но знаем също така, че никой няма право да се държи лошо с рожбата ни. Независимо колко му е крив денят и дали детето е спазило очакванията му. Все пак, за да избереш професия на учител, би трябвало да си добре въоръжен с търпение и да разбираш, че децата имат родители, които се притесняват за тях.

Но да погледнем и от другата страна на монетата - има и родители, които невинаги се отнасят с разбиране към учителите на детските градини. А какъв е случаят с директорката на ДГ "Радост" в Свиленград е трудно да определим. Само знаем, че директорката е в "Пирогов" със счупен таз.

Бащата на едно от децата в градината, Красимир Вучков, е обвинен, че е нападнал г-жа Хърсева. И това според друга учителка в детското заведение - Златина Иванова, която твърди, че мъжът ударил шамар на Хърсева, тя паднала и си счупила таза.

Но нали вече се разбрахме, че всяка ситуация има поне две гледни точки. Тази на Красимир е, че причината той изобщо да отиде и да разговаря с директорката е, че детето му е било удрано в градината от учителка. А колкото до счупеният ѝ таз неговата истина е следната:

„Аз бях клекнал на нивото на детето си, тя се опита да затвори вратата през крака ми. Дърпайки вратата обратно, виждам, че тя полита и пада. Чух, че казва: „Ей това ти е най-голямата грешка”, казва родителят. Той има съмнение, че счупването не е реално, защото видял, че жената се изправила.

Добре е да вметнем и че бащата е подавало преди жалби заради насилие срещу детето му. Те обаче останали без отговор, комисията била установила, че в детската градина нямало нередности.

В момента е назначена комисия, която да проведе разследване и да определи дали е имало насилие в детската градина, спрямо децата. Също така предстои да стане ясно дали Красимир ще бъде признат за виновен. Ако това се случи, той би следвало да получи наказание от 2 до 10 г. лишаване от свобода.

Четете още: Ето как се чувства Сашко днес и думите на баща му, които ни просълзиха: Той беше син на всеки един от нас