Автор
Веселина Петрова

Какво като е Наоми Кембъл - и тя подлежи на проверка, хайде да не се шашкаме излишно

На 19 май Наоми Кембъл пристигна у нас, за да се снима в реклама. А сега става ясно, от публикация в "Дейли мейл", че Наоми била огорчена, защото е станала жертва на расова дискриминация! Сериозно?

Източници твърдят, че 52-годишната манекенка е била "много разстроена", защото на летището ни са я претърсили... А тя била твърдо убедена, че е селектирана за претърсване, защото е тъмнокожа.

"Наоми беше много разстроена. Целият инцидент й се отрази ужасно. Тя беше на път за вълнуващи снимки, които очакваше с нетърпение, но това малко помрачи престоя й в София", разказва пред "Daily Mail" приятел на модела.

View post on Instagram
 

Скъпа Наоми, аз не бих определила проверката на което и да е летище за расова дискриминация. И сериозно бих се засегнала, ако която и да е звезда, независимо от цвета на кожата, влезе в страната ни без да бъде проверена, защото е звезда! Точно известните хора, хората, които имат милиони последователи, трябва да подкрепят органите на реда и всички мерки, чиято единствена цел, сигурна съм, е да гарантира безопасното ни пътуване.

View post on Instagram
 

А и да ви призная, според мен, служителите биха проверили щателно жена като Наоми, не защото е с друг цвят на кожата, а защото е Наоми - икона в света на модата и шоубизнеса. Не всеки ден ти се случва да срещнеш толкова известна дама, камо ли пък да я докоснеш!

Но да правиш лоша реклама на една държава, защото ти се е сторило, че си станал жертва на расова дискриминация е меко казано неприемливо. Дори да си Наоми Кембъл!

Едно е да си "твърдо убеден", друго е да си чул неприлични коментари, чути и от други пътници, или пък да си бил обект на неприлични жестове и действия. Все пак летището е пълно с камери и това лесно би могло да се промени. Нали?