Максим Галкин в едно искрено видео: Мариупол беше изравнен със земята - но не сме били ние? Какво правим тогава в Украйна?

Популярният руски комик Максим Галкин, известен още и като съпруга на Алла Пугачова, направи сразяващо обръщение към Русия. И каза това, което цял свят знае, но поради особеното положение, което създава военният конфликт, спрямо медиите и прикриването на някои факти, в страната, която нападна Украйна, все още се смята, че Русия не е виновна. Че тя не напада и който и да го прави, това не е руската армия. Е, Максим се опита да обори тези твърдения с кратко обръщение към сънародниците в социалните мрежи.

Стори го преди няколко дни по случай празника Пасха, като отправи поздравления и сподели, че съзнанието му е ангажирано с важните въпроси, породени от войната в Украйна.

"Защо в толкова хубав ден, когато празнуваме Пасха, над нас летят ракети? Защо убиват семейства? Защо отнемат живота няколкомесечни бебета? Това не трябва да се случва в нито един ден. Русия е виновна за всичко, а говорим, че не е. Зверствата в буча - не сме били ние. Сваленият малайзийски самолет - не сме били ние. Мариупол беше изравнен със земята - не сме били ние. В Одеса летят ракети - били сме ние, но не съвсем. За нищо не сме виновни ние. А тогава какво правим в Украйна?", бяха думите, с които Галкин много точно нападна политиката на родината си.

Комикът изказа дълбоки съболезнования на всички, които са загубили близки във военния конфликт и определено не успя да скрие срама, който изпитва от факта, че негови сънародници отнемат животите им.

Четете още: Украинският Ален Делон е загинал, защото дал бронежилетката си на дете