Автор
Кристина Кирова

Мария Лалева скочи срещу Роси Кирилова, ето какъв отговор получи

Една от най-продавани български поетеси за последното десетилетие, Мария Лалева, е сред популярните личности, които не спестяват мнението си по обществени въпроси в социалните мрежи. Сред публикациите ѝ във Фейсбук обаче, една събуди особено разпалена дискусия.

В поста си Лалева директно напада Росица Кирилова, като с буквално едно изречение ясно показва, че не харесва естрадната певица, както и творчеството ѝ. А думите, които събудиха толкова много и противоречиви коментари е следната:

"Каква може да бъде причината по националната телевизия през XXI век да се излъчва концерт на Роси Кирилова???"

Поводът за възмущението ѝ бе големият концерт, който Кирилова изнесе по случай 40 години на сцената. Публикацията събуди разнопосочни коментари, като някои защитават певицата, а другите с ирония към нея се присъединяват към мнението на поетесата:

"Нищо лично,но дали някой ,ще ви издава след 40 години?", "Моля те да ме извиниш, Мария, но аз харесвам и твоите книги, и нейните песни! Какво лошо има в това????? Нима е необходимо всички да бъдем еднотипни????????", "Истината е, че и аз не я харесвам..в смисъл, съзнавам, че беше и е хубава жена, че пее добре и е създала хитове, но не харесвам този ангелски, херувимски глас, пълен с доброта и вселенска нежност, от която ми накъртва като сладкиш с много сироп или крем", са само малка част от десетките коментари под публикацията.

Междувременно съпругът на Росица Кирилова отговори на нападките, като заяви, че не знае коя е Мария Лалева, но не би желал да влиза в подобни полемики.

В началото на месеца пък поетесата бе гост в студиото на Нова телевизия, като основна тема беше не само най-новите ѝ постижения в литературата, но и сложните времена, в които живеем днес. Както и за трудните ѝ моменти в личния живот и си спомни за покойния си баща.

А на въпроса кои са четирите звезди, които би поканила на вечеря, ако можеше, тя отговори: Маркес, Джордж Клуни и Чингис Хан. Мария Лалева сподели, че би поканила няколко човека на мястото на четвърти, на които с удоволствие би ударила шамар, като фаворитите ѝ за това място са Путин и Байдън.

Четете още: Доказано: Злите шефове и завистливите приятелки ни предават отрицателната си енергия