Петър Дънов: След Жълтата змия идва Трета световна война

14 март 2022 | 13:13
11384
4
Снимки: petardanov.com
4

В разгара на пандемията от коронавирус се появиха думи на учителя Петър Дънов, които звучаха едновременно страшно и нереално. Войната в Украйна обаче ни накара да върнем времето назад и да си припомним неговите слова:

„Ще дойде ден, когато Жълтата змия със стоманени крила ще обиколи целия свят. Много хора, много народи ще погинат, това е птицата, която носи със себе си смъртта. Само земното злато може да я спре. След нейното изчезване на земята ще дойде кръв, ще дойде и Третата война, последната.“ - тези думи били казани от Дънов през 1938 г., а твърдението е на езотерика д-р Елиезер Астаров, който е ученик на лечителя Петър Димков.

Тълкуването на споделеното от Учителя е следното: Жълтата змия сочи към географския произход на пандемията – Китай, заразата е от животински произход (змия) и се разпространява по света на железни криле (самолети). Привържениците на Дънов виждат в думите му от 1938 г. и рецепта за лечение на коронавируса – земното злато, под което Учителят има предвид житото. Беинсá Дунó, както го наричат последователите му, препоръчвал за лечение на белодробни заболявания сутрин, обед и вечер да се дъвчат само сурови житни зърна.Оказва се обаче, че Дънов е предвидил идването на Трета световна война неведнъж. В разгара на Първата световна война той казал следното: "Питате ме кога ще свърши войната. Тя тази война ще свърши, но след нея иде една още по-голяма. Обаче и след тази война хората няма да поумнеят и тогава ще дойде трета война, толкова опустошителна, че човечеството ще оредее. Едва след нея ще настъпи краен мир."

В серията си от неделни беседи между 1932 и 1933 г. Дънов предрича избухването на Втората световна война, като дори успява да посочи бройката на жертвите в нея. Но именно тогава той получава визия и за следваща Трета глобална война: "Остава още една война да има в далечно бъдеще. Ако народите не поумнеят и се отвори нова велика война, ще остане само една трета от човечеството. Ако се отвoри една война, ще измрат около 50 милиона души. Ако и тогава не поумнеят, ще се отвори нова война, още по-ожесточена, в която ще умрат 550 милиона души... Поради безумието на хората, в резултат на лошите им мисли и чувства ще стане тази Трета расова война, която ще продължи повече от 20 години“, предупредил Дънов.По думите му след Третата световна война човекът вече няма да воюва, защото ще стане такова чудо, каквото хората никога не са очаквали. Тогава ще се прекъснат всички съобщения, железниците, телеграфите, телефоните и ще минат най-малко 100 години, за да могат да се възстановят отношенията на един народ с друг. До това време те ще бъдат съвършено изолирани.

На друго място пък говори, че преди решителното сражение Бог ще се прояви с такова унищожително земетресение, че човекът ще започне да го почита и всичко ще се промени. „Те всички народи ще се въоръжават и приготвят за война, но ще стане такова земетресение, че не ще помислят за война. И война няма да има повече.“

Дънов виждал и Европа залята от бежанска вълна. „Велико преселение на народите ще омеша славянската кръв. В резултат на това старата Европа ще бъде разтърсена из основи“, пророкувал Дънов. За бъдещето той виждал още граждански войни в резултат на повсеместните социални неравенства. А те вероятно ще се изострят още повече с идването на бедните и бездомни хора, подгонени към нас от войни, глад и природни бедствия.

„Ще дойдат гражданските войни. Ще се яви голяма омраза между двете класи - крайните елементи. Ще станат големи кръвопролития. Но който народ е по-близо до Бога, лесно ще мине“, казвал пророкът пред учениците си.

 

Още по темата

Коментари

4
  16 март 2022 | 08:51 отговор
 

За сведение на писарката,не журналистка.Думите на Дънов са:няма да допусна 3 световна война.Така че не си измисляйте глупости.

 
3 Кака Спаска
  15 март 2022 | 20:52 отговор
 

Дори и да го е казал за да ни предпази, това не означава, че трябва спрете да си пиете хапчетата редовно !

 
2
  15 март 2022 | 15:27 отговор
 

Еййй,мисирко,стига плаши хората.Досега с ковид,сега с война..Къде го видя Дънов та ти каза това?!Стига дрънкахте кокалите на Ванга и Дънов с подобни “прогнози”

 
 
Рианка
15 март 2022 | 18:19

Напротив, казал го е. Има лекции на най-различни теми. Не го е казал да ни плаши, а да ни подготви, защото после идва хубавото - пътуване до по-хубави светове, вечен живот.

1
  14 март 2022 | 13:55 отговор
 

Четете библията, там всичко отдавна е описано

 

Добави Коментар

Най-четени