Принц Хари пусна нова бомба: Мартин Башир уби майка ми

Принц Хари не спира да изстрелва куршум след куршум по кралското семейство. И сякаш интервюто, което даде заедно с Меган пред Опра Уинфри, е било само началото на една грандиозна и вероятно отдавна планирана атака. Припомняме ви, че тогава той загатна, че отношението му с брат му и баща му са сложни, но очевидно е решил да задълбае в тази посока и да продължи с тежките си обвинения срещу тях.

Днес Хари стигна наистина далеч, като проговори не само за разногласията в семейството, но и за най-болезнената тема, белязала живота му, а именно смъртта на принцеса Даяна. Той е съвсем невръстно момче, когато губи майка си в зловеща катастрофа и през годините неведнъж е говорил за огромната загуба, но сега го прави по-смело отвсякога и издава подробности, за които не сме подозирали до момента.

Принцът стартира поредица от епизоди, в които говори с Опра Уинфри за менталното здраве и за всичко, за което не е имал сили и право да изрича. И въпреки че от кралският двор отричат да са пренебрегнали желанието на Меган да получи помощ, когато се е чувствала в безизходица и дори е обмисляла самоубийство, Хари отново хвърли тежко обвинение, като сподели, че е срещнал пълно пренебрежение от специалистите при опита му да потърси съдействие за съпругата си.



Друг удар под кръста бе признанието, че Чарлз подтикнал херцога към страдание още в детството му. И че в кралското семейство всички са принудени да пазят мълчание за проблемите в него, а Хари се е чувствал като в истински капан, от който не е намирал начин да се измъкне.

„С Меган правехме всичко възможно, за да провърви животът ни на Острова, в продължение на цели 4 години. Но всяко наше желание, въпрос, молба или каквото и да е друго, бе тотално неглижирано и ни се отговаряше единствено с мълчание. Искахме да се преборим, да останем, да продължим да работим за семейството, но Меган се измъчваше. И дори когато взех решението да се оттеглим, в мен отново се пробуждаха съмнения, мислех си, че това е немислима постъпка, но ако не го бяхме направили, Меган щеше да посегне на живота си. Не можех да допусна да се стигне до там.“, споделя откровено Хари.

Принцът продължи изповедта си, като разясни, че единственото, което е можело в онзи момент да спре херцогинята да се самоубие, е мисълта колко нечестно би била такава постъпка спрямо него. Знаейки колко много болка е преживял той след смъртта на принцеса Даяна. И колко несправедливо ще е Хари да загуби още една важна жена в живота си, която на всичкото отгоре е бременна с бъдещия му син.

И въпреки че Уилям и брат му, който избяга от него чак в Калифорния, едва ли някога ще стоплят отношенията си, едно винаги ще ги свързва – болката от смъртта на майка им, която ще ги държи до последния им дъх. Вчера херцогът на Кеймбридж проговори за ужасяващия случай от детството му, като дори разясни кой носи главна вина за фаталната съдба на принцеса Даяна. Става дума за легендарното интервю по Би Би Си, което тя даде, преди да си отиде от този свят.

Уилям е категоричен, че поразителния разговор между нея и журналиста Мартин Башир, животът ѝ бил напълно съсипан, а краят – сякаш предизвестен. Стана ясно, че той е излъгал Даяна с цел да направи сензационно интервюто си с нея. Разследване на Би Би Си доказва, че журналистът е използвал две фалшиви банкови извлечения, само и само да си осигури телевизионния разговор с Лейди Ди, което е определено като чиста манипулация. Уилям и Хари са единодушни, че заради неетичните действия на телевизията и по-специално на Мартин Башир са нанесли огромни щети върху цялото кралско семейство, подсилили са усещането ѝ за самота и дори са довели до смъртта ѝ няколко години по-късно.

Журналистът е използвал фалшив документ за заплащане на аборт, за да излъже Даяна, че детегледачката на Уилям и Хари има връзка с Чарлз и е забременяла от него. Тогава принцесата склонила да даде интервю, емоционално повлияна от измамата на Мартин Башир. Нещо повече – било ѝ е внушено, че Чарлз иска да я убие, за да се отърве от нея и да се ожени за детегледачката. Което няма никаква връзка с истината, но благодарение на фалшивите доказателства на журналиста, Даяна повярвала. А интервюто е подействало като бомба със закъснител. След него кралица Елизабет Втора официално иска синът ѝ и снаха ѝ да се разведат. А животът на принцесата се превръща в истински ад на земята. И така днес Хари излезе с изявлението, че всички обстоятелства след интервюто са убили майка му, макар и причината за смъртта ѝ да е просто нещастен случай.

Речите на Уилям и брат му са резултат от официалния доклад на Би Би Си, който доказва, че Мартин Башир си е послужил с измама, за да подтикне Даяна да даде интервю, в което тя да направи немислимото – да говори против съпруга си и да издаде тайни от личния им живот, за които светът не е трябвало да разбира. Журналистът е напуснал поста си в телевизията, точно ден преди публикуването на доклада. Той е поднесъл публично извиненията си към принцовете Уилям и Хари и към брата на покойната Даяна.



Четете още: Леле, колко е остарял Джоуи! Вижте видео от новия епизод на 'Приятели'