Свобода на словото ли? Дж.К. Роулинг получи поредна смъртна заплаха

16 август 2022 | 16:05
1399
2
снимки: Getty Images, Twitter
2

Макар и да смятаме, че живеем в свободен свят, в който всеки има право на мнение и може да подбира думите си, без притеснения, че това може да му коства дори живота, всъщност...тъжната истина е, че се заблуждаваме. 

Дни, след като писателят Салман Рушди беше наръган цели 15 пъти и все още се бори за живота си, авторът на "Хари Потър" Дж.К. Роулинг получи поредната си смъртна заплаха. И нападението над Рушди, и заплахите, които Роулинг получава редовно, имат общо и то е фактът, че творчеството им, както и твърде свободно изразеното им мнение събуждат яростта на определени групи хора.  

дж к роулинг

Макар и да е заплашвана многократно, Джоан продължава да бъде все така категорична, когато изразява мнението си, относно половете и пълната ѝ неприемственост към LGBTQ общността, с което си навлича огромен гняв. Авторката подала сигнал в полицията след поредната заплаха, отправена към нея, в която се описва, че животът ѝ е застрашен, ако продължава да изразява така свободно мнението си против общността. Тя обаче не получила разбиране от екипа на Туитър, тъй като отговорът бил, че съобщението, което е получила, не нарушава политиката на платформата. В момента се очаква отговор от полицията. Причината обаче за смразяващите думи, които е получила, не била мнението ѝ за половете, а фактът, че е оказала морална подкрепа и пожелания за бързо възстановяване чрез акаунта си в Туитър, към пострадалия Салман Рушди. 

"Не се притеснявай, ти си следващата", бил ужасяващият коментар, който получила Роулинг от млад мъж, пакистанец на име Меер Асиф Азиз.

В момента полицията разследва случая, който определено ни напомня, че живеем в свят, в който можем да имаме всичко друго, но не и свобода на словото. 

Четете още: Ужасяваща гледка: Ето как е изглеждала Ан Хечи минути преди катастрофата (снимки)


Още по темата

Коментари

2
  16 август 2022 | 18:31 отговор
 

Толко дърта и грозна, никой не ще да я ебе, само да ѝ строши главата.

 
 
Бивш от МВР
17 август 2022 | 06:00

Че нали хубавицата Надка е в пръва младост и уникална красавица, че виж ме че колко съм грозна и гнусна пача, че за хубавицата Надка.

 
Бивш от МВР
17 август 2022 | 06:01

ДАВАМЕ ДУМАТА гост Надежда Дойчева "Катастрофи в София" / TVMEDIA

 
Бивш от МВР
17 август 2022 | 06:02

Глей че е с по дебели ръце от водещио и от онзи дзвер и Негър серина от тенис на корто му.

 
Бивш от МВР
17 август 2022 | 06:03

Глей че хубавицата Надка е с по дебели ръце от водещио и от онзи дзвер и Негър серина от тенис на корто му.

1 Бивш от МВР
  16 август 2022 | 17:31 отговор
 

Self Control

 

Добави Коментар

Най-четени