Това ли е краят на сексскандала с принц Андрю? Ето до какво споразумение стигнаха той и потърпевшата

Ето че развръзката на сексскандала, който сгромоляса с гръм и трясък имиджа на британския принц Андрю преди няколко години, и изправи монархията на Великобритания на тръни, вече е факт. Набеденият в изнасилване над американката Вирджиния Джюфре (днес на 38 г.) принц вече спокойно може да си отдъхне, защото двамата са стигнали до... извънредно споразумение. И, сами може да си отговорите на въпроса за какъв друг вид споразумение можеше да става дума, ако не... за финансово.

Точно така, нещата винаги опират на финала до... парите. Особено когато става въпрос за известна и ерудирана личност от средите на шоубизнеса, а защо не и за представител на някоя видна и славна кралска фамилия, какъвто в случая е принц Андрю - третото дете на кралица Елизабет Втора и пети по ред наследник на британския трон.

Да припомним – Вирджиния Джофре заведе през лятото миналата година дело срещу херцога на Йорк, като го обвини в сексуално насилие, което той е извършвал над нея през 1999 г., когато е била на 17 години и непълнолетна според американските закони, и е продължил да се среща с нея до 2002 г. По думите ѝ тогава Вирджиния била жертва на трафик от страна на финансиста Джефри Епстийн, за да прави секс с принц Андрю в Лондон.

View post on Instagram
 


Всъщност началото на раздора между двамата бе поставено още през 2015 г., когато два британски вестника публикуваха пикантни подробности за сексуалните отношения на херцога на Йорк с непълнолетна американка. Бъкингамският дворец излезе с опровержение, че принцът е имал сексуални отношения с момичето, и определи твърденията като "фалшиви и неоснователни". "Пълният разказ на една секс-робиня", "Моите 10 хиляди паунда след секс с Андрю" – така звучат заглавията на челните страници на британските вестници Мейл и Мирър преди повече от 6 години.

И обществото сякаш забрави за тези обвинения до момента, в който прочутият американски банкер Епстийн не бе арестуван на 6 юли 2019 г. с обвинения за секс трафик на непълнолетни лица във Флорида и Ню Йорк след разследване на журналистката от „Маями Хералд“ - Джуди Браун. Месец по-късно скандалният инвеститор бе намерен в килията си мъртъв. Внезапната му смърт, която бе определена като самоубийство, даде повод за множество теории на конспирацията, според които той не е отнел сам живота си, а е бил ликвидиран от влиятелни личности, за да не изляза наяве контактите им с него.



А в съдебните документи, редом до имената на знаменитости като Бил Клинтън, Доналд Тръмп, Хилъри Клинтън, Уди Алън, Харви Уайнстийн, Рупърт Мърдок, Майкъл Блумбърг, Майкъл Джексън, Ричард Брансън, Алек Болдуин, известни с това, че са били близки приятели на Джефри, фигурираше и това на принц Андрю Йорк.

Откритие, което сякаш даде стимул за нова опит от страна на потърпевшата Вирджиния да припомни за своите неволи с британския принц и да повдигне отново обвинения срещу него миналата година.

Синът на кралица Елизабет Втора до последно категорично отхвърляше твърденията на Джюфре, а многобройните опити на адвокатите му да не се стигне до дело в САЩ се проваляха един след друг.

В края на януари съдия отхвърли и поредна жалба на защитата на херцога на Йорк. Очакваше се процесът да започне между септември и декември тази година, но явно, както си вижда, междувременно двете страни са постигнали консенсус.

Сумата, за която е направена договорката между херцога на Йорк и Джюфре не е ясна, тъй като досега нито говорител на принц Андрю, нито от Бъкингамския дворец не са дали каквито и да било изявления по въпроса.

Освен че бе лишен от титлата Кралско височество и му бяха отнети всички военни звания, днес имиджът на принц Андрю е тотално смазан, подобно този на именити лица като холивудския продуцент Харви Уейнстийн и цяла плеяда звезди, сред които Кевин Спейси, Крис Нот, Боб Дилън, Снууп Дог, Ал Кели, Стивън Сегал, Пласидо Доминго и мн. др. При това всички обвинени в сексуално насилие, извършено от тях преди десетилетия.

Въпросът е защо всички тези тъжители и тъжителки, станали жертви на сексуално насилие преди време, не повдигнаха въпросните обвинения, когато му е било времето да го направят, ами изведнъж, току-виж, се присетили за него десетилетия по-късно – баш когато повечето от тези знатни господа са понатрупали не само завиден престиж в лицето на света, но и внушително количество грошове в банковата сметка.

И не, по никакъв начин не защитавам мъжете, обвинени в сексуално посегателство. Но не защитавам и начина да съсипеш кариерата и личния живот на някого, защото, видиш, ли, той е известен, и има много пари.

Що се отнася до споразумението между принц Андрю и Джюфре, херцогът на Йорк се е съгласил да направи сериозно дарение за благотворителната дейност на американката, създадено в подкрепа на правата на жертвите на сексуално насилие. И до месец целият този "панаир" да приключи. Така хем агнето ще е цяло, хем вълкът - сит. Макар и потънал в срам под раните на оръфаното си достойнство.

Четете още: Какво е емоционална изневяра според мъжете?