Учени: Жените си падат по яки мъже, когато се чувстват несигурни

28 януари 2023 | 00:12
1490
2
Инстаграм
2

Изследователи от Vrije Universiteit Amsterdam в Холандия установили, че жените са по-привлечени от мъжете тип мачо като Крис Хемсуърт и Джейсън Момоа, когато преживявали момент на несигурност. Става въпрос за мъже с остър нос, ъгловата челюст и високи скули.
 

Интересен е обаче фактът, че при същите обстоятелства - на несигурност, мъжете харесват по-нежни жени - като Селена Гомес.

Авторите на изследването предполагат, че всичко това се дължи на „засиленото желание човек да има до себе си партньор, отговарящ на стереотипите".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

При мъжете стереотипът е на майката - грижовна, нежна, мила, "мека". При жените това е мъж с изразени физически данни, който може да осигури защита.

Тези предпочитания на двата пола обаче не са константни. Те се влияят от мимолетни психологически фактори като например, чувството за несигурност. Част от тези фактори са пандемията от коронавирус, растящите разходи за живот, непрекъснато сменящите се правителства... Тези външни фактори влияят на здравето и на възприятията ни по различен начин. Те могат да предизвикат проблем със съня, мозъчна мъгла и депресия.

По време на несигурност хората са склонни да търсят в живота и в партньора си установен ред. Някои стават по-религиозни, други започват да вярват в теории на конспирацията, които им дават някакво логично на пръв поглед обяснение за случващото се.

Още по темата

Коментари

2
  28 януари 2023 | 19:49 отговор
 

ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО С ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ В РАЗЛИЧНИ СПОРТОВЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ СПЕЙСОВЕТЕ, А И ДА СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ И РЕАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ПРОСТО ДА СЕ СЪЗТЕЗАВАТЕ С ДРУГИ ХОРА С РЕАЛНИ СПОРТИ ИГРАЧИ И ТОВА МОЖЕ ДА ВИ ДОНЕСЕ ПАРИЧНА НАГРАДА ДОКАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ КАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ САМО ОНЛАЙН ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЕТО И ГО ВЪВЕДЕТЕ В ГУГЪЛ ТЪРСАЧКАТА БЕЗ ТЯХ ВЕЧЕ СЕМЕЙСТВО НА ДНЛ ФЕНТЪЗИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ Е ПОЧТИ 3100 ФЕНТЪЗИ ЛЮБИТЕЛИ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

 
1
  28 януари 2023 | 19:03 отговор
 

 

Добави Коментар

Най-четени