Автор
Христина Кирилова

3 типа характери, с които животът е труден - вашата половинка от тях ли е?

Днес ще разгледаме трите най-сложни психотипа, които можете да срещнете в живота си и с които ще ви бъде трудно да създадете здрава и хармонична връзка. Дори и да сте най-гъвкавите характери на света. Ето кои са те:

Епилептоид

Ако не обичате контрола и не сте готови да бъдете подложени на безмилостен такъв, не изграждайте връзка с такъв човек. Този характер е известен още като "епилептоид" и хората, които го притежават държат да управляват всяка сфера от живота на партньора си. В началото на връзката той любезно ще ви разпита за живота ви, ще се опита да разбере тайните ви и това може да бъде дори приятно. Но усети ли, че сте се поддали на чара му, ще се превърнете в следващата му душевна жертва. По природа това са властни хора, които няма да приемат други желания, различни от собствените си. Може да се опитват да ви налагат правила и забрани, да налагат мнението си, да унижават и да се поставят над другите.

Хипотимен

Този тип хора са склонни към депресия и самоунищожение. Тези хора живеят в миналото, постоянно мислят за бившите си и витаят в предишните си връзки. Обикновено са хора с богат опит и са винаги готови да дадат съвет. На пръв поглед изглеждат мъдри, но всъщност те просто не излизат от миналото и не са склонни на никакви промени. Не са перспективни.

Тревожният тип

Тези хора живеят в постоянен страх и са изключително мнителни. Човек с такъв характер ще направи всичко възможно да ви контролира, ще се тревожи за вас и е напълно възможно да ви внушава различни страхове. В началото на една връзка ще ви молят нежно да си пишете, когато се приберете, ядете, отидете някъде, но по-късно това ще стане досадно. В края на краищата, дори ако всичко е наред с вас, тревожните ще намерят причина за безпокойство.

Четете още: Ето как изглежда момичето, похарчило 45 000 долара, за да бъде Барби